Joulukuusijumppa

Joulukuusi perjantaina 28.12.2018.

Joulukuusi tarjoaa joka vaiheessa tavoitteellista liikuntaa:

1. Hankkiminen
Raahaa ostettu joulukuusi auton, tunge puu autoon ja perillä keplottele kuusi pois autosta. Kanna joulukuusi sisään, hae kuusen jalka, nosta kuusi jalkaan pystyyn, pumppaa kiinnikkeet kiinni sekä liu’uta lukko paikoilleen pistelevien neulasten keskeltä.

Hae koristeet ylähyllyltä, ja nostele koristeet paikoilleen. Lakaise varisseet neulaset.

Totea että koristeita on liian vähän näin isoon kuuseen, ja lähde käymään marketissa ostamassa lisää. Lisää latvatähti ja muut uudet koristeet. Lakaise varisseet neulaset.

2. Joulukuusen ensimmäiset päivät
Kyykistele monta kertaa päivässä kuusen vieressä, ja koeta katsoa tai tunnustella pistelevien neulasten keskeltä, onko jalassa vettä. Hämmästele, että hakupäivänä ja sitä seuraavana päivänä kuusi ei juuri ime vettä. Mene hoitamaan yhdeksi aamupäiväksi asioitasi, ja takaisin tullessa totea, että kaikki vesi on kadonnut. Lisää vettä jalkaan. Lakaise varisseet neulaset.

3. Hoito
Kyykisty kuusen viereen, lisää vettä ja lakaise varisseet neulaset.

Muutaman kerran lisää vahingossa liikaa vettä. Käy hakemassa lattialiina ja siivousvälinevarsi, ja pyyhi jalan ympärys. Työnnä kuusta, jotta saat pyyhittyä myös jalan alta, ja pyyhi nyt läikyttämäsi vesi. Lakaise varisseet neulaset.

4. Hävittäminen
Ärsyynny varisevista neulasista, ja päätä hävittää kuusi jo ennen loppiaista. Hae autosta pressu, levitä se olohuoneen lattialle. Laita nahkarukkaset käteen, että neulaset eivät pistele. Avaa joulukuusen jalan lukko ja vipu pistelevien neulasten keskeltä. Kaada joulukuusi pressulle ja totea, että neulaset ovat tippuneet nahkarukkasten sisään.

Kieputa joulukuusesta ja pressusta jonkinlainen paketti, ja raahaa paketti jätehuoneen viereen. Totea, että joulukuusen loppu yrittää lähteä myrskytuulessa, ja laita se oksastaan kiinni jätehuoneen pylvääseen. Tyhjennä pressulta muutama litra joulukuusen neulasia biojäteastiaan. Pakkaa pressu, ja tajua, että auton avaimet eivät tulleet mukaan.

Palaa kotiin, ota keittiöstä mukaan biojäteastia, lakaise lattialta muutama litra joulukuusen neulasia ja kaatele ne biojäteastiaan pussiin. Nosta täyttynyt biojätepussi hetkeksi eteiseen pressun viereen odottamaan ulosvientiä.

Ota auton avaimet, siirrä hieman liian nopeasti pressua, jolloin biojätepussi kaatuu ja neulaset valuvat eteisen matolle. Kokeile poistaa neulasia käsin, ja ärsyynny pistelystä. Hae olohuoneesta rikkakihveli ja harja, jolla saa valtaosan neulasista irti. Vie ennen uusia vahinkoja biojätepussi jätekatokseen ja pressu autoon.

Imuroi olohuoneen ja eteisen tienoilta neulaset pois. Vie imuri paikoilleen, ja huomaa muutaman neulasen jääneen siivoamatta.

Kaada kuusen jalassa oleva vesi ja neulaset vessanpönttöön. Kääntele joulukuusen jalkaa niin että vesi valuisi pois ja käytä rättiä, mutta totea, että viimeisiä tippoja ei vaan saa pois. Anna joulukuusenjalan kuivua kylpyhuoneessa, ja lopuksi kanna se hyllylle paikalleen.

Lopuksi mieti, miten ihanalta kuusi näytti parhaimmillaan, miten ihanaa tuoksua ja tunnelmaa joulukuusi toi. Hanki taas ensi jouluna joulukuusi.

p.s. Paino junnaa paikoillaan. Minulla on etäinen mielikuva, miten aikoinaan paino ei ensin tippunut, ja kun aloin syödä liikaa, niin paino ei noussut. Nyt vielä katson, jos lähtisi tippumaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.