Kevyttä jouluhössötystä

Jouluaattoon on enää kolme yötä, ja huomaan kevyesti jouluhössöttäväni. Jouluverhot laitoin jo viikko sitten lauantaina, ja keskiviikkona hain ja koristelin joulukuusen. Torstaina kävin ruokakaupassa, ja tarkoitukseni on pärjätä näillä ruoilla joulun yli.

Aluksi ajattelin, että pelkkä valmiiksi paistettu ja siivutettu kinkku riittää, mutta se oli vain aluksi. Kaupassa käydessä alkoi pieni kinkku houkutella, jonka sitten ostin. Lanttulaatikko tulee kinkun seuraksi, ja pakastimessa on herneitä.

Rosollin ja porkkanalaatikon jätän suosiolla väliin, eikä perunalaatikkokaan houkuttele. Punajuuria olen ostanut kahden kilon pussin, kun niin halvalla myivät lähikaupassa. Niistä saattaa tulla uunipunajuuria vielä ennen joulua.

Lohta en viitsinyt vielä ostaa, sillä lähimarketin kaikkien pakettien parasta ennen päiväys oli joko aattona tai joulupäivänä. Minusta graavi- ja kylmäsavulohi kannattaa käyttää jo ennen parasta ennen päiväystä, ja haluan vielä joulupäivänä syödä lohta, joten lohen osto taitaa jäädä aattoon.

Kiinnostava tuote on miedosti suolattu etikkamarinoitu sillifilee. Yleensä sillifileitä saa liottaa, mutta tämän tuotteen paketissa väitettiin, että liottamatta valmis. Katsellessani kääntöpuolelta ravintosisältöä hämmensi, että sadassa grammassa silliä on 3 grammaa suolaa. Se laittaa miettimään, että paljonkohan normaalisuolaisessa sillissä on suolaa.

Pieni pettymys oli, että mäti oli loppunut tästä lähimarketista. Kirjolohen mäti olisi riittänyt, mutta olisin ollut valmis maksamaan kyllä muikunmädistä. Yhtään purkkia ei ollut, enkä jaksanut lähteä toiseen kauppaan.

Upea lahja Sarilta oli suolasieniä, joista teen sienisalaattia, sillä rakastan sienisalaattia ja keitettyjä perunoita. Olin hiljattain ostanut pinkkejä perunoita, jotka oikeasti ovat kyllä pikemminkin violetteja. Ihan hyvän makuisia nämäkin ovat, mutta violetti väri on väärä perinteistä jouluateriaa ajatellen, joten ostin lisäksi aivan tavallisia perunoita.

Jälkiruoista joulupuuron ajattelin tehdä syötäväksi joulurauhan julistuksen aikaan, ja sen kanssa valmista rusina-luumusoppaa. Ostin myös luumuja ja konjakkia, sillä marinoidut luumut ovat aivan ihania. Piparkakkuja ja joulutorttuja olen syönyt jo oman kiintiöni täyteen. Lisäksi olen saanut 260-grammaisen suklaarasian, ja kaiken makean kruunaa siskon lainaama Hararin kirja Sapiens Ihmisen lyhyt historia.

Pidän sanonnasta, että ei laihduttajalle sillä ole väliä, mitä syö joulusta vuodenvaihteeseen mutta se merkitsee, mitä syö vuodenvaihteesta jouluun. Kyllä arki vaikuttaa kaikkein eniten painoon.

Juhlakaudesta huolimatta huomenna aamulla astun vaa’alle, ja seuraavan kerran perjantaina 28. joulukuuta. Seuraan viikon ajan, toimiiko järjestelmäni ja miten se vaikuttaa jouluuni.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.