Ei tarvitse katsoa

Taas löytyi uusi laihdutusohjelma, jota en aio katsoa enempää. Torstai-iltana satuin olemaan television ääressä ohjelman Kilot pois (Fat Chance) aikana, ja ilmeeni saattoivat olla hämmästyneitä kuin sohvaperunoilla.

Upeaa ohjelmassa oli se, että Brian todella laihtui, mutta 45 kiloa kolmessa kuukaudessa on melkoinen tahti. Lisäksi surullista oli, että Brian olisi halunnut alkaa seurustella Miken kanssa, mutta Mike oli löytänyt muuta seuraa.

Tässä ohjelmassa ruoka vain vilahti sivuosassa, mutta proteiineja taidettiin nauttia runsaasti. Merkittävästi nopeaan laihtumiseen vaikutti Yara-niminen valmentaja ja erittäin rankka liikunta.

Jo aivan ohjelman alussa esitetty ryömintä sai minut ärsyyntymään. Yara ensin näytti, miten polvet koukussa sekä kädet ja päkät maassa edetään. Brianin polviin ja selkään sattui samaa liikettä tekiessään, ja mietin, kannattaako todella ottaa riskiä urheiluvammojen aiheuttamisesta. Hyvä että kaikki meni hyvin Brianin kohdalla, mutta kaikki eivät ole yhtä onnekkaita.

Lisäksi kummastutti, miksi piti tehdä niitä ns. yleisliikkeitä eli hyppy ylös ja sen jälkeen pudottautuminen alas ja punnerrus. Jos ihminen inhoaa noita liikkeitä, niin varmasti olisi ollut muitakin mahdollisuuksia.

Toki vapaassa maassa saa niin monella tapaa laihtua, mutta pahoin pelkään, että moni lihava tulkitsee ohjelman niin, että ainoa oikea tapa laihtua on nopeasti ja epämiellyttävästi. Lisäksi tulkinta voi olla, että nopean laihtumisen edistäminen oikeuttaa valmentajan tai vastaavan auktoriteettihahmon käyttäytymään ikävästi. Historian pitäisi opettaa inkvisition häviämisestä, että tarkoitus ei todellakaan pyhitä keinoja.

On hienoa, että joku aina onnistuu laihtumaan nopeasti. Silti olisi paljon parempi, että yksittäisen ihmisen asemasta iso joukko lihavia laihtuisi hitaasti ja miellyttävästi.

En voi olla miettimättä, onko miellyttävyys se asia, jota ei lihaville sallittaisi. Niin monessa ohjelmassa lihavia kohdellaan kuin keskitysleirivankeja, että se jo pistää silmään.

Toivottavasti ei ole niin, että halutaan halveksua siksi, että tuntuisi hyvältä tuntea itsensä edes jossain suhteessa paremmaksi kuin muut. Meillä on kuitenkin ihmisoikeudet, joiden mukaan meidän kaikkien tulisi toimia toisiamme kohtaan veljeyden hengessä.

On niin monta tapaa laihtua, mutta hämmästelen, miksi televisiossa näytetään vain nopeita laihtumisia. Ihan vaihtelun vuoksi olisi kiintoisaa nähdä ohjelma, jossa laihdutaankin hitaasti ja miellyttävästi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.