Poimintoja Ylen sivuilta

Taas löytyi ajatuksia herättäviä teoksia Ylen sivuilta, joista muutama poiminta, jos ette ole sattuneet huomaamaan.

Ensinnäkin Jenny+ eli Jenny Lehtisen ja Saara Sarvaksen juontama ohjelmasarja, joka on jatkunut nyt kolmannelle kaudelle. Aloitusjaksossa nostettiin esiin erilaisia mielenterveyden häiriöitä adhd:stä syömishäiriöihin.

Vaikka yksilönä toivoisi, että olisi samankaltainen muiden kanssa, niin silti yhteisölle yksilöiden moninaisuus on erinomainen asia. Erilaisissa tilanteissa tarvitaan hyvinkin erilaisia ihmisiä sekä kaikkia mahdollisia välimuotoja.

On myös hienoa, että ohjelmassa kaikki naiset eivät ole samannäköisiä, vaan mukaan mahtuu pitkää ja lyhyttä sekä lihavaa ja laihaa haastateltavaa ja muuta esiintyjää. Riemastuttavaa oli myös kuvausajan lempeän aurinkoinen kesäpäivä, mainiot puvustuksista ja ihanan värikkäät kampaukset.

Mielenterveyttä pohdittiin myös Riku Siivosen kolumnissa toipumisestaan mielisairaalassa , missä auttoivat perusjärkevät teot kuten aamupalan syöminen ja liikunnan harrastaminen ”hyvinvoinnin päiväohjelmassa”. Aivan samalla tavalla myös laihtumista auttaa moni perusjärkevä teko.

Kolmas kiintoisa teos oli Sari Casalin kolumni Henkisesti läski, jossa hän muun muassa kertoo, miten normaalipainon yläpäässä olevaa nuorta neitoa samanikäiset pojat pitivät lihavana. Kuitenkin median yleensä antama kuva normaalipainosta on itse asiassa lähes alipainon alueella.

Jäin myös miettimään, että näkyykö normaalipainon alueella viiden kilon painonpudotus oikeasti. On myös surullista, miten pahana pidetään median tulkintaa lihavuudesta, jonka takia kommentit tuntuvat niin musertavilta.

Olisi hyvä, jos voisimme hyväksyä erilaiset ja erinäköiset ihmiset. Tärkeää myös olisi, että itse hyväksyisimme itsemme.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.