Kesällä pyöräilin 414 km

Tänään matkamittarini näytti 414 km, jonka olen pyöräillyt kaikkiaan tähän mennessä. Se on ihan mukava määrä, varsinkin kun toukokuussa en edes uskaltanut haaveilla mistään kilometrimääristä. Pyöräily on vain mukavaa puuhaa, ja sitä tulee joskus tehtyä ihan huomaamattaan.

Hiljattain Ylen sivuilla nostettiin esiin, että vaikkapa neulomalla voi aktiivisuusmittari näyttää todellisuutta suurempaa lukemaa. Minulla kävi toisin päin, sillä parinkymmenen kilometrin pyöräily väitti sen olevan vain 11 % päivän aktiivisuustavoitteesta. Neuloessa ranne liikkuu, mutta pyöräillessä ei niinkään, joten ilman sykkeen seurantaa aktiivisuus jää vähäiseksi.

Myönnän, että käyttöohje jäi lukematta perusteellisesti. Lähetin yrityksen hämmentyneen viestin, ja sieltä kehotettiin seuraavalla kerralla napsauttamaan ”Harjoittelu” lenkille lähtiessä.

Eilen oli mittari lopultakin päällä, pyöräilin taas parikymmentä kilometriä ja sain 193 % päivän aktiivisuustavoitteesta. Tai oikeastaan 55-kiloinen henkilö saavutti tämän, mutta en tiedä olisiko tavoite ylitetty vielä korkeammalta oikealla elopainollani.

Se mikä hieman kummastuttaa, on aktiivisuusmittarin ja Pyöräilyn ja kävelyn reittioppaiden ilmoittamien kalorinkulutuksien ero. Aktiivisuusmittari väitti, että paluumatkalla kulutin 375 kcal, muta Pyöräilyn ja kävelyn reittioppaan mukaan vain 237 kcal.

Painoni on hieman tippunut, ja olisi ihanaa väittää sen johtuvan pyöräilystä.  Mielestäni eniten on kuitenkin vaikuttanut ruokahaluni väheneminen, koska olen syönyt säännöllisesti kunnollista ruokaa. Olen mielestäni joskus nähnyt väitettävän, että kilon painonpudotusta varten pitäisi pyöräillä 240 km.

Tänään arvellaan olevan viimeinen lämmin päivä, jonka jälkeen intoni pyöräillä romahtanee, mutta mukava kun sain pyöräiltyä näin paljon. Nyt vielä pitää muistaa käyttää pyörä kunnon huollossa, niin ensi keväänä ei tarvitse kuin pyyhkiä satulasta pölyt ja taas pääsee pyöräilemään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.