Mittareiden käytön vertailua

Kesän alussa laitoin tavoitteekseni pyöräillä kolmesataa kilometriä, ja vaikka elokuun alussa näytti vielä vähän heikolle, niin nyt yllättäen olen saanut tavoitteen täyteen. Koko ajan näin, miten matka kasvoi, ja se antoi puhtia saada kilometrilukema kasvamaan.

Tämä pieni matkamittari tekee juuri sen mitä sen odottaakin tekevän, eikä juoruile tuloksesta muille. Lisäksi minulle on näppärää katsella kelloa töihin pyöräillessä.

Haasteellisinta on ollut oppia ottamaan se irti. Muutaman kerran olen unohtanut matkamittarin pyörään, mutta onneksi tällainen halpismittari ei ole ketään kiinnostanut, ja olen saanut jatkaa mittarin käyttöä. Olen ollut tyytyväinen tähän ostokseeni.

Tämän aktiivisuusrannekkeen kanssa on käynyt vähän heikommin, tosin täytyy sanoa, että vähän huitaisemalla sen ostin. Kuvassa on teippi mittarin logon päällä, mutta kuten matkamittarin kuvasta näkyy, niin kyllä logon pystyy piilottamaan myös kuvaa käsittelemällä.

Kuvasta näkyy, miltä aktiivisuusranneke näyttää sen jälkeen, kun ensin olin tehnyt kymmentuntisen työpäivän, ja halusin vain äkkiä irti ”kahleesta”. Kun tarkemmin katsoo rannekkeen solkea, huomaa että lukitseva u-lenkin muotoinen kappale kääntyy ylöspäin. Kun rannekkeen laittaa kiinni, ei tuo käänne haittaa, mutta irrottaessa pitäisi vääntää ranneke hankalaan asentoon. Juuri se aikoinaan rikkoi aiemman rannekkeen.

Onneksi Jani sai ruuvipenkillä u-kappaletta vähän suoristettua, mutta edelleenkin se on hankala. Varmaan aktiivisuusranneketta pitäisi käyttää koko ajan, mutta minä halusin lähinnä näppärästi toimivan sykemittarin.

Eilen poljin parikymmentä kilometriä, mutta eipä ollut aktiivisuusranneke kiinni. Muitakin aktiivisuuksia on jäänyt mittaamatta, koska vieläkin rannekkeen irrottaminen on hankalaa.

Kellonajan saisi näkyviin vähän ravistamalla, mutta en ole vieläkään oppinut tekemään sitä kauniisti ja elegantisti. Päädyn raivokkaaseen ravistamiseen, ja sitten ehkä kellonaika suvaitsee tulla näkyviin. Toki ajan saa näkyviin vasemman sivun pikku painikkeen avulla, mutta aina ei ole mahdollista käyttää molempia käsiä.

Edelleenkin minua hämmentää, mitä aktiivisuusranneke kertoo minusta sen tehneelle yritykselle. Periaatteessa GDPR eli yleinen tietosuoja-asetus eli tuttavallisemmin ”gepardi” antaisi mahdollisuuden tarkempaan kyselyyn, mutta tuskin jaksan selvittää.

Olen nyt huomannut monella työtoverillani olevan samanlaisen mittarin, mutta taidan olla ainoa vastarannan kiiski.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.