Kolme lihavuuden syytä

Tuli nyt tällainen vähän raflaavampi otsikko, josta tulee mieleen iltapäivälehtien tapa. Tälle hetkellä ajattelen, että kolme perussyytä lihomiseen.

Nykyajan houkutukset, jolla tarkoitan, että ruumiillista työtä ei juuri tehdä ja on helppo saada hämmästyttävä määrä energiaa. Aikoinaan ruoan saaminen oli kovan työn takana, mutta sipsipussin ostaa kyllä todella helposti.

Sortuminen kitudieetille, jolloin painoindeksiltään alle 25 oleva ihminen alkaa laihduttaa kitudieetillä ollakseen median ihanteen mukainen. Elimistö kapinoi vastaan, ja sitten lihotaan yli alkupainon.

Kärsimykset, joilla tarkoitan pahimmillaan ohjelmasarjassa Hengenvaarallisesti lihava esiin nousseita tapauksia. Nämä valtavan kokoiset ihmisparat ovat voineet joutua lapsena raiskatuiksi tai kaltoinkohdelluiksi.

Pelkästään nykyajan houkutuksia käyttämällä ei kovin pahasti liho, kitudieeteillä saa jo reippaammin lihottua, mutta lähemmäs parisataakiloiseksi tuskin muutoin lihoo kuin käsittelemällä kärsimystään vain syömällä.

Arvelen myös, että jos jokainen tekijä erikseen vaikuttaa lihottavasti, niin niiden yhdistelmät vaikuttavat vielä pahemmin. Esimerkiksi omalla kohdallani olen eniten lihonut hankalana aikana elämässäni, ja kyllä siinä osaltaan auttoi kitudieetit. Olen niin monasti toivonut, että olisin jättänyt laihduttamatta silloin, kun painoin vielä alle kuusikymmentä kiloa.

Huomaan myös kirjoittaneeni moneen kertaan lihavuudesta:

Tämä kirjoittaminen tuntuu hyvälle, ja koen saavani nousemaan esille todellisia syitä. Ehkä näistä on vielä pitkä matka pysyvään laihtumiseen, mutta askel kerrallaan edetään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.