Vinksahtaneita vinkkejä

Laihdutusvinkkejä jaetaan enemmän kuin Niksi-Pirkan niksejä, mutta taitavat ne Niksi-Pirkan niksit toimia monasti paremmin. Legendaarinenhan on se kaukosäätimen laittaminen sukkahousun lahkeeseen, mikä tahmatassujen perheessä varmasti pitää kaukosäätimen puhtaana. Useimpia meistä kuitenkin naurattaa sohvanreunassa liehuva sukkahousu. Laihtumisen kannalta vinksahtaneista vinkeistä on seuraavassa muutama esimerkki:

Vähennä vähän päivittäin
Esimerkkinä voi olla maidon vaihtaminen rasvattomaan tai sokerin pois jättäminen kahvista. Sen jälkeen tärkeänä laskeskellaan, kuinka paljon energiaa jää saamatta vuodessa ja kuinka monta kiloa se laihduttaa.

Se voisi toimia, jos lihava olisi kuin hamsteri häkissä, jonka ruokamäärää voidaan täsmällisesti säätää. Kun me lihavat saamme kuitenkin (ainakin vielä) vapaasti käydä ruokakaupoissa, niin äkkiähän sen puuttuvan energian korvaa jollain muulla.

Olen itse vaihtanut maidon rasvattomaan jo viime vuosituhannen puolella.  Olen huvikseni laskeskellut, että jos suurimmat lupaukset painon pudotuksesta tällä keinoin olisivat pitäneet paikkaansa, niin nyt painoni pitäisi olla jo negatiivinen. Kyllä minua on silti runsaasti jäljellä.

Karkkilakkko
Kokeilin muutama vuosikymmen sitten, tosin sillä loivennuksella, että jos joku tarjosi karkkeja, niin sen sain syödä. Tuskinpa niitä tarjottuja karkkeja oli kaikkiaan kourallista enempää.  Mielikuvani on, että olin karkkilakossa ainakin neljä kuukautta, mutta painoni ei muuttunut mihinkään.

Laita kauhukuva jääkaapin oveen
Ajatuksena on, että me lihavat kauhistumme tilannetta, ja äkkirysäyksellä muutamme toimintatapojamme. Omalla kohdallani tämä taisi toimia kolme päivää, ja nykyään pidän vinkkiä lievästi sanottuna vinksahtaneena.

Sanotaan suoraan
Ajatuksena on sama kuin edellinen, mutta nyt joku toinen sanoo omasta mielestään rehellisesti lihavuudesta.  Eipä toimi. Ei ole olemassa jotain taikasanaa, jonka lausumalla lihava alkaisi laihtua. Jos ulkopuolisena kuitenkin arvelet, että omaat kykyä sanoa sopivat taikasanat, niin suosittelen aloittamaan veden muuttamisella viiniksi tai vetten päällä kävelyllä.

Hanki tavoitehousut
Ostetaan siis housut, johon ei vielä mahduta, mutta tavoitteena on. Tässä vinkissä sivutaan haavetta, että elämä muuttuu ihanaksi kun laihtuu, ja kaikki kamala jää taakse. Höpsis. Ihan sama pystynenäinen nainen katsoo minua peilistä, vaikka paino onkin pienentynyt.

Ja myönnän, että onhan noita ”tavoitehousuja” tullut ostettua, mutta pikemminkin siksi, että odotukseni ovat olleet liian optimistisia. Nyt harmittaa yhdet noista housuista, sillä edelleenkin vyötärö on ahdas, mutta housut ovat reisistä turhan väljät.

Mittaa vyötärönympäryksesi säännöllisesti
Olen taulukoinut vyötärönmittani liki sata kertaa aloittaen vuodesta 2003. Vaikka painoni on vaihdellut, ei vyötäröni ole muuttunut vastaavasti. Ainakin itse mitatessani vyötärö on voinut pysyä samana lihoessani, ja taas laihtuessa vyötärö on voinut kasvaa. Arvelen että näin lihavana vyötäröllä on niitä ”laaksoja ja kukkuloita”, joten mittauksen lopputulos vaihtelee sen mukaan, mihin poimuun mittanauha asettuu.

Selkeästi parempi painon muutoksia vastaava mitta on heti rintojen alapuolelta. Mitta kyllä muuttuu samaan suuntaan kuin paino, mutta vain puolisen senttiä kiloa kohden, mikä on liian vähän muutoksen havaitsemiseen.

Toki vastapestyt farkut osoittavat hyvin painon muutoksen. Jos tietyt farkut puhtoisina sujahtavat jalkaan, niin varmasti ollaan oikealla tiellä, mutta mittariksi siitä ei ole.

Esitin tässä muutaman minulla toimimattoman vinkin, joita on tullut vuosien varrella kokeiltua. Ainahan on mahdollista, että jokin näistä toimii juuri sinun kohdallasi. Suosittelen kokeilemaan kuukauden verran, ja jos mitään muutosta ei tapahdu, niin turha panostaa kyseiseen vinkkiin.

Ongelmana on, että vinksahtaneet vinkit saavat ihmisen puuhastelemaan vääriä asioita, ja todelliset muutokset jäävät tekemättä. Olen tähän mennessä kertonut vasta kaksi asiaa, mitkä omalla kohdallani ovat saaneet minut laihtumaan: nauti riittävästi vettä ja kasvikunnan tuotteita. Myönnän heti, että ovathan nämä melkoisen tylsiä verrattuna värikkäisiin vinkkeihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.