Surkuhupaisaa

Kävinkin jo vaa’alla jo eilen, eikä tulos ole mairitteleva: vertailukelpoinen painoni on 82,1 kg, joka on 1,4 kg enemmän kuin kuukausi sitten.  

Tässä on painotaulukkoni viimeisen kuuden vuoden ajalta. Vuosituhannen vaihteessa lihoin 90-kiloiseksi, ja painoni pysyi 86-92 kilon haarukassa vuoteen 2013 saakka.

Tässä taulukossa ovat muutokset verrattuna edelliseen kuukauteen. Vihreissä soluissa on miinusmerkkinen luku, ja silloin painoni on pudonnut. Valkoiset solut taas näyttävät painon lisääntymisen.

Tästä nyt näkee, että viimeisen kuuden vuoden aikana olen laihtunut 35,5 kg, mutta lihonut 26,4 kg. Painoin vuoden 2013 tammikuussa 91,2 kg, ja nyt painan 9,1 kg vähemmän eli 82,1 kg. Pah.

Surkuhupaisaa.

Lisäksi tästä taulukosta näkee, että laihduttaminen ei ole oikein onnistunut tiettyinä kuukausina. Vuodenvaihde eli joulu ja tammikuu eivät yleensä ole onnistuneet, heinäkuu on myös yleensä ollut huono laihtumisen kannalta eikä lokakuussakaan ole mainittavaa edistystä oikein tullut.

Ärsyttävintä on havaita, että jos en olisi lihonut kertaakaan takaisin, niin nyt painaisin 91,2-35,5 kg eli 55,7 kg.

Tietenkin piti vielä leikkiä yksi ylimääräinen kierros luvuilla, ja skenaariona oli, että lihoisin takaisin kuukaudessa korkeintaan 300 g.

Tällaisessakin tilanteessa painoni olisi tippunut jo 26,2 kg eli tuloksena olisi 91,2-26,2 kg = 65 kg. Ei se aivan haavepainoni olisi, mutta olisi paljon lähempänä tavoitettani.

Minulla alkaa tulla sellainen tunne, että ei se laihduttaminen tässä niin olennaista ole, vaan se, että paino ei nousisi takaisin. Stressinhallinta ja sopiva liikunta taitaisivat auttaa tässä asiassa.

Liikunnasta vielä sen verran, että steppilauta keittiössä ei siis ainakaan heti laihduta, mutta tuntuu tekevän hyvää polvilleni. Pieni kipuilu ja kireys rappusia laskeutuessa on poistunut reilussa viikossa, mikä on hyvä asia.

Olen nyt saanut myös pyöräiltyä, ja tänään lukema tähänastisesti tältä kesältä nousi 227 kilometriin. Pikkaisen houkuttaisi saada koko kesän lukema nousemaan yli 300 kilometrin, joka taaskin on hyvin vaatimaton monen himokuntoilijan suorituksiin nähden. Elokuussa ehdin vielä hyvin pyöräillä, ja kyllä niitä hyviä pyöräilykelejä on vielä syyskuussa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.