Sadetta odotellessa

Asunnon lämpötila on noussut +29 °C asteeseen, ja iltapäivällä ulkolämpötila käväisi +30 °C. Tämä hirmuhelle ei ole minun mieleeni, ja odotankin sadetta. Toivorikkaasti olen muutamana päivänä katsellut pilviä, jos vaikka alkaisi sataa ja vähän jäähtyisi, mutta vielä pilvet ovat menneet ohi.

En oikein osaa tehdä mitään näin kuumalla. En viihdy rannalla enkä juuri halua olla paahteessa. Keskisuomalainen -lehdessä käytettiin näppärästi sanaa ”helletti”, joka kuvaa tuntojani hyvin ja antaa viitteen helteen ja alakerran herran yhteydestä. Liikuntani on jäänyt lähes perustasolle.

Liikuntani peruspilarit ovat nyt taiji, steppilauta ja pyöräily. Taijia olen pikku hiljaa palautellut mieleen, ja viime joulukuun 4:sta päivästä alkaen olen yhtäjaksoisesti tehnyt taiji-liikesarjan aamulla. Mökeillä ja kylpylässä on ollut kauniita paikkoja tehdä taiji-sarja, mutta kyllä se arkisestikin sujuu olohuoneessa. Koen edelleenkin, että taiji herättää lempeästi mielen ja kehon, ja lisäksi poistaa paljon pikku kremppoja.

Steppilaudan sain keittiööni 25. heinäkuuta, joten olen ehtinyt käyttää sitä vasta reilun viikon verran. Steppilauta tuntuu antavan juuri sopivan kokoisen määrän liikuntaa, josta polveni pitävät ja niiden pienet kipuilut tuntuvat vähentyneen.

Steppilaudan yli haen paitsi ruokaa niin myös näillä helteillä useasti lasin vettä. Lisäksi liikuntaa tulee myös, kun vien vaikka huonekasvin kuivuneen lehden biojätteisiin. Seuraava punnitus on 10.8. jolloin näen, onko steppilaudasta ollut hyötyä hoikistumisessa, vaikka toisaalta tämä kuumuus saattaa vähentää muutenkin ruokahalua.

Tänään sain sentään pyöräiltyä kahdeksan kilometriä, mutta koko heinäkuun aikana pyöräilin vain kolmisenkymmentä kilometriä, ja nyt matkamittarin kokonaislukema on vain 194 km. Suursiivous kesä- ja heinäkuussa vei intoa pyöräilemään lähtemiseltä, vaikka olisi pyöräily voinut virkistääkin.

Muistan kyllä alkukesän helletistä, että vähän miettimällä pääsee pyöräilemään varjossa. Tänään taas huomasin, että monet pyörätiet ovat mukavasti varjossa, ja vaatii vain vähän suunnittelua löytää hyvä reitti.

Tuntuu vain niin surulliselta katsoa luontoa näillä helteillä kun ruoho kulottuu ja puut tiputtavat lehtiään vuodenkiertoon nähden aivan liian aikaisin. Toisaalta minua hämmentävät ne kaatosateet, mitä hiljattain on tullut Raumalle, Lahteen tai Hämeenlinnaan. Leikin taas ajatuksella valtavasta ilma-aluksesta, joka veisi kaatosateen kuivuutta kärsivään paikkaan. Kyllähän valtava alus maksaisi paljon, mutta maksavat nämä metsäpalot ja yllätystulvatkin.

Täytyy yrittää saada itsensä taas huomenna liikkumaan. Varjossa on mukava polkea, ilmavirta vie kuumuuden ja suihkun jälkeen on todella hyvä olo. Mutta silti: saisi se sade tulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.