Kokeilu: steppilauta keittiössä

Aina mökkeillessä tuntuu, että olen hyvällä tavalla huomaamattani saanut liikuttua. Mökillä jokaista pientäkin asiaa varten pitää kävellä rappusia pihalle tai saunaan. Jäin miettimään, että olisiko samanlaisesta huomaamattomasta liikunnasta minulle hyötyä myös kaupungissa asuessa.

Hetken harkitsin tekeväni itse puusta jonkinlaiset rappuset, mutta totuus on, että a) en osaa tehdä puutöitä ja b) niitä olisi vaikea saada tukevaksi. Sitten keksin, että onhan saatavana valmiita steppilautoja. En löytänyt netistä käytettyä steppilautaa helposti enkä saanut lähdettyä Kierrätyskeskukseen. Tilasin tämän lauantaina, ja sain keskiviikkona.

Tämä steppilauta on nyt aloituskorkeudessa eli 15 cm lattiasta, mutta laudan alle piiloutuvilla lisäpaloilla sen saisi nousemaan myös 20 ja 25 cm korkeuteen. Alustavasti olen ajatellut pitää steppilaudan aloituskorkeudessa ainakin syyskuun alkuun.

Viisitoista senttiä ei ole kovinkaan paljon enkä näiden kahden päivän aikana ole huomannut mitään erityistä, mutta ainakaan en enää pääse keittiöön ajatuksissani. Muutaman kerran olen astunut steppilaudan yli, mutta toisaalta olen välillä jäänyt laudalle askeltamaan.

Hienointa olisi, jos tämä steppilauta omalta osaltaan saisi painon putoamaan ja kunnon nousemaan. Painon putoamisen näen vaa’asta, mutta omaa kuntoani en kyllä osaa arvioida, eikä siihen ole minulla mitään kunnon mittaria tällä hetkellä.

Tämä on taas yksi niistä lukuisista kokeiluista, mitä olen pikku hiljaa tehnyt. Täytyy myöntää, että aika harva on onnistunut, mutta aina joku on ollut oikeasti hyödyllinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.