Vuoden alin

Kävin tänä aamuna vaa’alla ja se näytti lukeman 80,1 kg. Lisään lukemaan farkkujen painon 0,6 kg verran, joten sain vertailukelpoisen painon 80,7 kg.

Se on tämän vuoden alin paino, sillä maaliskuussa vertailukelpoinen paino oli 80,8 kg. Pienin painolukemani tällä vuosituhannella on ollut joulukuussa 2016, jolloin vertailukelpoinen paino oli 79,3 kg. Siihen on matkaa 1,4 kg, joka ei ole mikään mahdottoman iso pudotus.

Paino on siis junnannut pitkään paikoillaan, mikä on kyllä harmittanut. Toisaalta on ollut hyvä, että paino ei ole pahasti päässyt nousemaan. Vuoden 2016 elokuussa painoin 82,9 kg, joten painoni on pysynyt 3,6 kilon haarukassa pari vuotta.

Siivousurakkani on nyt ohi, sillä olen pessyt suihkuverhon ja kaikki loputkin matot. Näin rankkaa siivousta en enää aio tehdä, sillä tämä siisteystaso riittää minulle pitkäksi aikaa. Sain monet sitkeät tahrat pois, ja matot pessen seuraavan kerran kolmen vuoden päästä.

Yllättävän rankkaa ruumiillista kuntoilua siivoaminen oli, ja monasti hengästyin. Tavaroiden nostaminen hyllystä ja niiden laitto takaisin pyyhkimisen jälkeen kyllä rasitti. Vieläkin oikeassa kädessä ja lapaluiden välillä on pientä tuntemusta rankasta työskentelystä, vaikka työskentelin pätkittäin vain nelisen tuntia päivässä.

Tämä siivoaminen liikuntana saattoi auttaa pudottamaan painoa, mutta myös ruokailutottumukset ovat aavistuksen niksahtaneet parempaan suuntaan. Kasvisten määrä on entisenlainen, mutta syön vähemmän muuta ruokaa. Lisäksi jos aiemmin nautin kahvilla pullan kanssa porkkanan, niin nyt nautin porkkanan, tomaatin ja omenan ilman pullaa. Kokonaisenergiamäärä lienee sama, mutta illalla ei ehkä ole niin nälkä runsaasti kasviksia sisältäneen kahvitauon jälkeen.

Suurin pieni muutos on tainnut tulla kaupassa käymiseen. Aiemmin olin sitä mieltä, että kaupasta ei voi lähteä ostamatta jotain makeaa. Nyt on ollut muutama kerta, että enpä ole ostanutkaan. Kokonaan en ole herkkuja jättänyt, mutta monasti nautin ne vain ystäviä tavatessani.

Monesti mediassa esitetään kymmenien kilojen painonpudotuksia jopa vuodessa. Minulla on edelleen parikymmentä kiloa matkaa normaalipainon ylärajaan, ja arvelen että kyllä tässä vielä muutama vuosi menee.

Olisihan se hienoa laihtua nopeasti, mutta lohduttaudun sillä, että vatsan iho on pysynyt oikean kokoisena. Vatsa tuntuu rasvakerroksen alta selkeästi pienemmältä, minkä huomaan myös farkuista ja myös ihon alla oleva rasvakerros on ohentunut selkeäsi.

Suunta on taas oikea, mutta vauhti on hiljainen. Toisaalta niinhän sitä väitetään, että hiljaa hyvä tulee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.