Hieman vähemmän alkoholia

Olen tänä keväänä nähnyt muutaman artikkelin, miten alkoholittoman oluen kulutus kasvaa. Yritin äsken etsiä näitä hakusanalla ”nollaolut”, mutta tämä näppärä sana ei ole vielä oikein vakiintunut. Googlatessani aina päädyin nelosolutta käsitteleville sivuilla, ja ”nollaolut” sanasta sain vain 121 tulosta.

Toki suurin osa oluesta edelleenkin nautitaan alkoholipitoisena, mutta minä kuulun näihin nollaolueeseen ihastuneisiin. Alkoholin käyttöni on ollut kohtuullista, mutta nyt se on vielä vähentynyt nollaoluen myötä.

Esimerkiksi sushipaketin kanssa kotona kylmä nollaolut kruunaa makuelämyksen. Olen myös nauttinut nollaoluen saunomisen tai pyöräilylenkin jälkeen. Viime lauantaina kävimme Anun kanssa ulkona syömässä, jolloin alkuun nautimme lasilliset punaviiniä, ruoan kanssa otin nollaoluen ja jälkiruoaksi Irish Coffeen.

Vastaavasti syön lihaa, mutta silti syön usein kasvisruokaa eli olen sekasyöjä. Samalla tavalla edelleenkin saatan juoda alkoholipitoisen Iris Coffeen, mutta oluen voin juoda alkoholittomana.

Perinteisesti ajateltiin, että alkoholista voi kieltäytyä vain antibioottikuurilla tai raskaana ollessa, mutta onneksi nykyään aletaan hyväksyä myös muunlaisia tapoja.

Lisäksi omalla kohdallani iän myötä alkoholi on alkanut väsyttää enemmän kuin nuorena, joten nollaoluen valitsemalla sekin kiusa pienenee.

Eihän se yksi nollaolut tavallisen asemasta juuri vähennä energian saantia, mutta toisaalta vaihtaminen nollaolueseen on pieni ja helppo muutos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.