Pyöräilyjä

Olen pitänyt jonkinlaista liikuntalokia vuodesta 2012. Aivan jokaista työmatkaa kävellen tai pyöräillen en ole merkinnyt, mutta muuten mainittavat. Tein hiljattain huvikseni seuraavan taulukon pyöräilyistäni:

Useimpina vuosina 2012-15 sekä 2017 pyöräilyni jäivät alle kahdensadan kilometrin, eikä ajokertoja tullut kuin kymmenkunta Vuonna 2016 innostuin vähän ajamaan, ja mainittavista pyöräretkistä tuli hieman yli 200 km ja ajokertoja oli ainakin 23. Vaatimatontahan tämä on.

Olen vähän säikkynyt olkapäiden kipeytymistä, mikä häiritsi vuonna 2016, ja senkin jälkeen vasen olkapää on vähän inahdellut. Sohvan vieressä olevan lukulampun katkaisijan painamista varten olen kiertänyt vasenta kättäni, mutta nyt laitan valon päälle oikealla kädellä. Eniten olkapää tuntui rauhoittuvan, kun aloin kiinnittää turvavyön oikealla kädellä.

Tänä keväänä sain matkamittarin parisen viikkoa sitten, ja mittari näyttää nyt 125 km. Se on enemmän kuin yllä olevassa taulukossa oleva 94 km, mutta olen laittanut mittarin kiinni myös työ- ja muille lyhyille matkoille. Kesäkuuta on jäljellä vielä lähes neljä viikkoa, joten eiköhän tuo matkakin vähän kasva.

Minulle tuo 125 km on kiva alku, mutta eivätpä siinä vielä kilot ole ropisseet. Pyöräilyn ja kävelyn reittiopas pk.reittiopas.fi kertoo, että esimerkiksi 9,7 km matka kuluttaa 242 kcal tai 1013 kJ. Näitä arvoja käyttäen 125 km matka on kuluttanut reilut 3000 kcal tai 13 MJ mikä on vajaat puoli kiloa rasvakudosta. Ja sekin olettaen, että ei ole lisännyt syömistään.

Kirjoitin aiemmin, että minulla ei ole mitään tavoitetta pyöräilyn suhteen tänä kesänä. Nyt on alkanut hieman houkuttaa pyöräillä tänä kesänä ainakin 300 km, jota enemmän olen pyöräillyt vuosituhannen vaihteessa. Katsotaan miten käy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.