Missä mennään 2

Edellisen kerran kirjoitin postauksen Missä mennään 1 yli vuosi sitten 3.2.2017, ja silloin tavoitteeni oli saada sivusto näyttävämmäksi 8.3. mennessä. Tavoite oli saada muutos reilussa kuukaudessa, mutta vieläkin sivuston ulkoasu on oletusasetuksessa.

Koen tarvetta muuttaa ulkoasua, sillä onhan tämän vähän tylsä. Toisaalta yleensä käyttäjät olettavat toiminnan muuttuneen, jos ulkoasu selkeästi muuttuu. Ihan vielä en osaa tehdä esimerkiksi blogin rinnalle muutamaa nettisivua. Haaveissani virittelen nettisivulle linkkejä Excel-viritelmiini sekä aiheittain ryhmiteltyinä aiempiin postauksiini.

Olen saanut muutettua otsakkeen lauseen ”Laihtumista laajemmin”, ja kieltämättä se oli vain ulkoasun pikku näpräily. Toinen näpräily tarvittiin, kun syksyllä 2017 osoitteen edessä ollut vihreä lukko katosi. Lukko ilmestyi takaisin Domainkeskuksen ystävällisesti neuvomalla Easy HTTPS (SSL) Redirection-lisäosalla.

Eilen naistenpäivänä 8.3.2018 sain näprättyä sen verran, että viritin Facebook-napin tosi tylsästi pelkästään Facebookin aloitussivulle.  Parempi viritys olisi, että nappia painamalla saisi kyseisen postauksen linkin suoraan omalle seinälleen, mutta se sitten seuraava tavoite.

Postauksen lopussa on tilaa lukijoiden kommenteille. Tässä blogissa kommentit tulevat näkyviin vasta sen jälkeen, kun olen vastannut, mutta joillain keskustelupalstoilla kommentit näkyvät heti.

Valitettavasti netistä etsitään blogeja ja niiden keskustelupalstoja, jotta keskustelupalstoille voitaisiin lähettää mainoksia. Myös keskustelupalstalleni on lähetetty kommenttina selkeästi mainoksia. Monia mainoksia en ole edes ymmärtänyt, sillä käytetty kieli on ollut englannin lisäksi espanjaa, ranskaa, saksaa tai venäjää.  Olen poistanut ne, sillä minulle ne ovat roskakommentteja.

Aloitettuani 2017 ensimmäisinä kuukausina tuli vain muutama roskakommentti. Kesällä roskakommentteja alkoi tulla toistakymmentä viikossa. Silloin auttoi, kun kirjoitin asetuksissa keskustelun kommenttien estoluetteloon lähettäjän domainin. Ennen joulua roskakommentteja tuli muutamassa päivässä jo nelisenkymmentä ja viestit tulivat useasta eri lähteestä. Helmikuussa oli pakko virittää Akismet, jotta aikaa ei menisi roskakommenttien suodattamiseen.

Edelleenkin taitaa olla kolmisenkymmentä aihetta kirjoitettavaksi. Monia olen kirjottanut, mutta yleensä yksi postaus herättää kaksi ideaa, joten aiheet eivät lopu. Kirjoittamisen vimma vain jatkuu, sillä tuntuu vain niin hyvälle pari kertaa viikossa pohtia jotain tarkemmin ja julkaista ajatuksensa.

Mielipiteeni ovat jossain kohti muuttuneen matkan varrella, ja pidän sitä hyvänä asiana. Olin esimerkiksi syksyllä 2017 sitä mieltä, että en halua opetella rentoutumista, mutta nyt koen rentoutumisen opiskelun kiinnostavana. Jatkan tätä hapuilua, ja toivon, että sinä hyvä lukija saat tästä blogista hyötyä ja hupia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.