Paino vaihtelee

Punnitsin itseäni kahdeksana päivänä peräkkäin 15.2.-22.2.2018, jota olen pitkään miettinyt. Punnitsemista helpotti se, että ensin tein kaksi etäpäivää, ja sitten olen ollut hiihtolomalla. Täytyy myöntää, että aika epäsäännöllisesti kävin puntarilla.

Punainen viiva painon 82,1 kg kohdalla on helmikuun paino, jonka sain 13.2. eli vain kaksi päivää ennen punnitusjakson alkua.  Olen punninnut itseni niissä vaatteissa, mitkä ovat olleet päällä. Olen muuttanut painot vertailukelpoisiksi eli lisännyt 600 g peruspainoon.

Torstaina kävin kiinalaisbuffetissa, ja koska lounas venyi, niin söin turhan paljon. Perjantaina 16.2. illalla kävin juomassa muutaman lasillisen Anun kanssa.

Lauantaina kävi Liisa. Alkuruoaksi söimme blinejä lisukkeineen, pääruoaksi oli hirven vasasta tehtyä jääpaistia kermakastikkeen ja uunijuuresten kera, sekä jälkiruoaksi oli mutakakkua jäätelön kera. Blinit nautimme nollaoluen kera, mutta pääruoan kanssa oli jo punaviiniä. Seura ja ruoka olivat erinomaisia, mikä näkyi myös jakson maksimipainona 84,4 kg. Mikään yllätys ei sitten ollut, että sunnuntain aamupaino oli kiloa ylempänä muita aamuja.

Sunnuntain otin kevyesti, ja paino pääsi hetkeksi laskemaan. Maanantaina kävin Kaijan kanssa miniristeilyllä, ja tiesin jo etukäteen, että kalapöytä houkuttaa. Niinhän se teki, ja yllätyksenä oli vielä paistettuja silakoita, jotka voittivat paistiviipaleet. Kyytipoikana oli vettä, olutta ja punaviiniä, mikä kaikki näkyi seuraavan päivän aamupainossa 83,4 kg.

Nyt olen syönyt kohtuullisesti muutaman päivän, ja aamupaino putosi eilen 81,7 kiloon. Kieltämättä tämä on ollut aika vauhdikas hiihtoloman alku, enkä yleensä näin paljoa juhli.  Enkä todellakaan ala elää mitään fitness-urheilijan elämää, jossa ei ole mitään sijaa sosiaaliselle toiminnalle.

Kyllähän tuo paino käy myös viivan alapuolella, mutta enimmäkseen on kyllä yläpuolella. Painoon vaikuttaa edellisen päivän kuitupitoisen tai suolaisen syöminen, mutta paino on yleensä pienimmällään aamulla. Eikä kannata ajatella, että olen pompannut reippaasti aamulla aikaisin ylös. Jonain aamuina kävin vaa’alla, ja jatkoin uniani.

Ärsyttää että kaikenlaiset muut muutokset vaikuttavat niin paljon, ja laihtuminen vaikka 20 g päivässä jää piiloon. Vaaka ei anna palautetta kuten pitäisi.

Jos punnitsisin itseni joka päivä, varoisin kuitupitoisia ruokia, jotka saavat painoni kasvamaan, vaikka ne oikeasti hoikistavat. Suolaa pitäisi vältellä, mutta harmillisesti suolaa on kalapöydän antimissa.

Niin monella tapaa voidaan laihtua pysyvästi, mutta minulle ei selvästikään sovi painon punnitseminen joka päivä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.