Suklaa mittana

Seuraavassa kuvasarjassa havainnollistan suklaan avulla, paljonko saisi syödä päivässä, jos painon haluaisi pysyvän 80, 60 tai 55 kilon kohdalla. Lisäksi kuvassa on 16 cl viinilasillisen sekä omenan energia.

Suklaalevy on 250 grammainen, jossa on kahdeksan riviä ja neljä palaa rivissä. Kannattaa huomata, että samaa kotimaista suklaata saa myös 200g levynä. Lisäksi kukaan ei pelkää suklaata syö, mutta tämä onkin vain havainnollistamiseen. Tätä suklaamäärää vastaavalla energialla pysyy 80-kiloisena. Määrään sisältyy 1 kokonainen levy, 5 riviä ja 3 palaa suklaata.

Tällä energiamäärällä pysyy 60-kiloisena, mihin sisältyy 1 kokonainen levy, 2 riviä ja 1 pala suklaata.

Jos haluaisi pysyä 55-kiloisena, niin energiamäärää vastaisi 1 levy, 1 rivi ja 2 palaa suklaata.

Viinilasillisen (16 cl) energiaa pitäisi kuvata itse asiassa 2,5 palalla, mutta nyt se pyöristyy 3 palaan.

Omenan energiasisältö on niin alahainen, että yksi suklaapala kattaa omenan energian.

Jo viime syksynä mietin tätä kuvasarjaa, ja ostin jopa nämä kuvauksissa käyttämäni suklaat jo syyslomaviikolla miniristeilyltä. Mutta siellä ne levyt pyörivät ylähyllyllä, enkä muka millään jaksanut käyttää Exceliä sen verran, että olisin saanut nämä määrät arvioitua, kunnes viime lauantaina sain tehtyä.

Otin nämä kuvat viime lauantaiaamuna, ja sen verran kuvassa on huijausta, että viinin sijaan käytin tarjouksena ostamaani glögiä. Minua ei huvittanut avata viinipulloa aamusta, ja glögi melkein näyttää punaviiniltä.

Jos 80-kiloinen haluaisi hoikistua 60-kiloiseksi, niin jotenkin päivittäinen energian sisäänotto pitäisi saada putoamaan suklaamittana 3 riviä ja 2 palaa. Mistäköhän sen nipistäisi?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.