Kasviksia lautasilla

Aina puhutaan, että pitäisi syödä riittävästi kasviksia, mikä olisi puolisen kiloa päivässä. Olen joskus jopa punninnut kasviksiani, mitä en kovin usein jaksa tehdä.

Nyt oman uteliaisuuteni takia tein pienen kuvasarjan, mistä näkee, miltä 100, 300 ja 500 grammaa kasviksia näyttää jaettuna viidelle lautaselle. Nuo viisi lautasta voivat edustaa viittä ruokailukertaa päivässä eli aamiainen, lounas, välipala, illallinen ja iltapala.

Ensimmäisessä kuvassa on 100 g kasviksia jaettuna viidelle lautaselle.

Tämä näyttää minusta todella vähäiseltä. Nuo välipalan pari surkeaa salaattiriekaletta vielä korostavat ankeutta. Kolme kirsikkatomaattia, pari senttiä kurkkua ja muutama salaatinlehti ovat yhdessä 100 g.

Seuraavassa kuvassa on 300 g kasviksia.

Tämä on jo lähempänä sitä mitä yleensä syön. Edellisten lisäksi on pikkaisen paprikaa sekä kokonainen porkkana ja pieni omena.

Viimeisessä kuvassa on 500 g kasviksia.

Tuo epämääräinen läjä illallislautasella on uunipunajuurta. Mitään erityistä syytä ei ollut, että kurkku ja paprikaviipale vaihtoivat lautasta, mutta se vain tuntui vain paremmalta.

Ihan noin suurta määrää punajuurta en yleensä syö. Silti tätä kuvasarjaa katsellessa alan vakuuttua, että yleensä päivässä syön yli puoli kiloa kasviksia.

Aamiaisella monasti syön kypsentämättömän porkkanan, kolme kirsikkatomaattia ja pätkän kurkkua sekä runsaasti pakastemarjoja puuron päällä. Lounaalla veikkaisin syöväni parisensataa grammaa kasviksia. Monasti minulla on välipalana jokin pieni hedelmä ja illalliseni saattaa olla lämmintä kasvisruokaa. Joskus unohdan iltapalan, tai se voi olla vain lasi maitoa. Silti päivittäinen kasvisten saanti on varmasti yli puoli kiloa.

Kasvisten kulutusta on minulla nostanut, kun aina joskus ostan jotain oudompaa. Eilen söin loppuun hunajapomelon, joka näyttää jättikokoiselta greipiltä. Kuori on paksu, joten varsinainen hedelmä on vain hieman tavallista greippiä suurempi. Greippiin verrattuna hedelmäliha oli mietoa ja kuivahkoa, ja toissapäivänä käytin osan hunajapomelosta salaattiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.