Vuoden 2018 alkaessa

Yllä oleva kuva esittää painokäyrääni vuosilta 2013-17. Hieman harmittavasti painoni oli joulukuussa 2017 vain 300 g vähemmän kuin saman vuoden tammikuussa. Toisaalta hyvä asia on se, että painoni pysyi koko vuoden reilun kolmen kilon haarukassa, ja varsinkin koska viime kevät oli rankka.

Uskallan sanoa, että ylipainoa on pysynyt poissa kymmenenkunta kiloa. Toki edelleenkin painoindeksini on yli 30, ja tarkalleen ottaen se on 32,7 kun se aloittaessani 2013 oli 38,3. Olen 1,57 m pitkä, vai pitäisiköhän sanoa pätkä.

Minusta hienointa on, että voin säilyttää suklaata kotonani. Ostin lokakuussa kaksi 250 g levyä, mutta en ole vieläkään avannut niitä. Lisäksi joulusuklaista on vielä vähän syömättä. Olen noudattanut neuvoa ”poissa silmistä, poissa mielestä”. Kyllähän minä tiedän suklaiden sijainnit, mutta tuntuu helpottavalta, että ne eivät enää ”huuda” minulle. Siellähän kököttävät, ja aikanaan ne syön.

Mitään erityisiä uudenvuoden lupauksia en aio tehdä. Haaveilen että tänä vuonna laihtuisin kymmenen kiloa ja että se pysyisi poissa.

Aion jatkaa taijin harrastamista niin kauan kun se tuntuu kiinnostavalta. Potkuissa riittää haastetta, sillä haluaisin potkujeni nousevan paljon korkeammalle, ja tuntuu että lähes joka päivä pääsen lähemmäksi vaakasuoraa. Lisäksi tässä Peking-sarjassa on liike ”käärme ryömii maassa”. Minun käärme-liikkeeni ei todellakaan ryömi maassa, mutta ehkä sekin pikku hiljaa paranee.

Näiden nettisivujen suhteen toivoisin ryhdistyväni. Minulla on muutamia ideoita, mitä kaikkea sivuille voisi laittaa, mutta en saa aloitettua. Lisäksi näiden sivujen tyyli on vaisu oletustyyli, ja ne ”somenapit” edelleenkin loistavat poissaolollaan.

Kirjoittamisesta nautin, vaikka postaukseni ovat aika epätasaisia. Välillä jaksan miettiä jotain uutta, ja välillä taas vain sutaisen jotain. Viime vuoden 2017 aikana kirjoittaessa aloin tajuta, miten media valittavasti painostaa meitä laihtumaan. Oma lihavuuteni sai aikoinaan ison sykäyksen siitä, että yritin laihduttaa Painonvartijoissa 57 kiloisesta 55 kiloiseksi. Olisi pitänyt jättää se silloin väliin.

Tässä on taas yksi illallinen sarjasta toivottavasti-ei-lihottavaa-mutta-tällaista-teki-mieli . Lautasella on kikpapuja, joihin on lirautettu sitruunamehua ja oliiviöljyä ja tupsautettu valkopippuria. Avokado, joka ei ollut ihan parasta laatua. Mukana on paprikaa ja salaattia sekä näkkäri juuston kanssa. Ateriaa vielä täydensi pikkaisen maapähkinöitä ja lasi piimää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.