Vaihtelu viehättää

Kyllähän se vaihtelu virkistääkin, mutta myös viehättää. Klassinen esimerkki on mökillä saunominen, jossa kuuman saunan jälkeen juostaan kylmään veteen, ja sama yhä uudestaan.

Tukevien liha-aterioiden jälkeen olen alkanut kaivata kasvispitoisempaa ruokaa, ja taas Kidney-pavut maistuvat sipulin, oliiviöljyn ja valkopippurin kanssa. Suklaata olen syönyt ihan liikaa, mutta niitä käärittyjä konvehteja on edelleen karkkipurkissa.

Miellyttävän rauhallisen ja yllätyksettömän joulun jälkeen olen myös alkanut kaivata toimintaa. Eilen sain valtaosan sukulaisista kutsuttua loppiaiskahveille, ja viimeistään sunnuntaina jatkan soittelua. Lisäksi olen ostanut uuden verhokankaan olohuoneeseen, mutta ompelija palaa lomilta vasta loppiaisen jälkeen, joten vasta sen jälkeen saan uudet verhot. Lomaa on vielä jäljellä, ja toivottavasti saan tehtyä pois alta joitain pakollisia tekemisiä nyt kun on vielä aikaa.

Liikuntani on silti pysynyt samassa parisen kuukautta, sillä olen lähes joka aamu tehnyt taiji-sarjan, mikä vie alle kuusi minuuttia aikaa. On ollut mielenkiintoista huomata, miten näin pieni ponnistus silti vaikuttaa. Ihan selvästi tasapainoni on parantunut ja potkut nousevat muutaman sentin korkeammalle. Kyllähän kirjassa mestari saa jalkansa nousemaan ylös 45 ° kulmaan, mutta minulla se jalka on melkein saman verran alaviistoon.

Tätä taijin Peking-sarjaa tehdessä mietin, että joku tai jotkut ovat kyllä miettineet tämän liikuntatavan.  Tuntuu että todella montaa eri lihasta ja niveltä tulee käytettyä sarjan aikana. Keväällä kiukutelleen oikean polven kanssa ei toki ole pitkään aikaan ollut mitään ongelmia, mutta vasen polvi on selvästi hyötynyt tästä liikunnasta. Lisäksi vuosi sitten vaivanneet ongelmat hartioiden kanssa tuntuvat olevan enää vain muisto.

Liikesarjassa koko ajan vaihdetaan painoa jalalta toiselle, ja koko keho on jatkuvassa hitaassa liikkeessä, mikä on yllättävän viehättävää. Vaikka liikkeiden aikana mieleen ryöpsähtää kaikenlaisia ajatuksia, ne lempeästi himmenevät, koska on koko ajan pakko keskittyä.

Aiemmin syksyllä mietin vatsatanssiryhmään paluuta tai lähistölle nousseen kuntoilukeskuksen käyttöä, mutta taitaapa jäädä väliin. Tämä taiji on minun juttuni juuri nyt, mutta koskaanhan ei tiedä, mitä uutta voi ilmaantua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.