Lounas ja illallinen

Yllä olevassa kuvassa on hiljattain syömäni lounas. Tulin kävelyltä, ja mieleni teki paistettua sipulia, joten ei kun paistamaan. Lisäksi jääkaapissa oli pikkuinen pätkä kesäkurpitsaa, joten paistoin sen samalla.

Alla on hirssiä, joka on mielestäni aika mautonta. Aikoinaan luin Kiinasta kertovasta kirjasta, että sikäläiset köyhät maanviljelijät syövät hirssiä siksi, että se pitää nälän loitolla. Hirssissä on melko paljon kuituja, joten se saattaa olla syy. Enkä osaa kyllä mitenkään tutkia, että onko totta se, että se pitäisi nälkää loitolla.

Kuvan Kidney-pavut ovat ruotsissa kasvatettuja. Hintaero muualla kasvatettuihin on pieni, mutta arvelen ruotsalaisten noudattavan paremmin kaikenlaisia määräyksiä.

Ja kyllä, se on makkaraa tuon yhden voileivän päällä. Lähikaupassa oli joku tarjous, ja koska aina joskus syön makkaraa, niin ostin paketin. Myös juuston alla oleva voileipä on tummaa reikäleipää.

Lisäksi on muutama kirsikkatomaatti ja vedellä laimennettua piimää. Huuhtaisen loput piimäpurkista vedellä, vaikka se voi jonkun mielestä olla outoa.

Tämä annos näyttää ja oli iso, ja olin aika täynnä syötyäni tämän. Joten ei ole ihme, että illallinen näyttää aika pieneltä. Kuvassa on suomalaisia härkäpapuja, joiden päällä on parvekkeellani kasvatettua ruohosipulia pilkottuna. Täytyy myöntää, että aika usein syön papuja, koska pidän niistä ja niitä on helppo maustaa eri tavoin.

Papujen päälle voi lirauttaa paitsi oliiviöljyä, myös seesam- tai rapsiöljyä. Lisäksi papuihin voi lisätä paitsi ruohosipulia, niin myös pilkottua valkosipulia tai tavallista sipulia. Valkopippuri tai mustapippuri sopivat mielestäni maustamiseen, ja säväystä voi antaa sitruunalla tai valkoviinietikalla. Helppo tapa saada lisää makua on myös lorauttaa päälle balsamietikkakastiketta.

Lautasella on lisäksi ruusukaalia ja juustovoileipä sekä raaka tomaatti ja porkkana. Juomana oli rasvatonta maitoa. Lisäksi teki mieli makeaa, joten kulhossa on turkkilaista jugurttia, vähän sekalaisia pähkinöitä silputtuna ja kellertävät pallerot ovat hunajaa.

Pidin tuon päivän syömisiä kohtuullisen terveellisinä ja hoikistavina, mutta eivät todellakaan kaikki päivät ole tuollaisia. Eilen olin jälleen risteilemässä, ja kävimme Kaijan kanssa buffetissa. Oli se hyvää, ja mielestäni söin samalla tavalla kuin aiemminkin. Pidän eri ruokien maistelusta, ja otan vain vähän kaikkea, ja jälkiruokia otin vielä uudestaan.

Tänään on tuntunut, että olisin voinut syödä vähemmänkin. Vähemmän olisi nyt ollut parempi.

2 vastausta artikkeliin “Lounas ja illallinen”

  1. Käyttämäsi termi raaka tomaatti tuo mieleen vihreän kivikovan alkukesän vihanneksen. Tässä kohtaa suomen kieli kaipaisi vaihtoehtoja.

    1. Ehkä sana ”kypsentämätön” kuvaisi tilannetta paremmin. Otetaan jatkossa huomioon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.