Kehorauha ja muita kuulumisia

Syyskuun loppupuolella esitettiin dokumentti  Lihava ja onnellinen, jossa Piia Viena kertoi elämästään. Piialla on myös oma blogi Värikäs elämäni, jossa erilaiset värikkäät vaatteet ovat pääosassa.

Piia näyttää onnelliselta ja kertoo veriarvojensa olevan kunnossa. Jokin siinä tuntuu ärsyttävän ihmisiä, sillä Piia saa myös ikävää palautetta. Toivottavasti Piian onnellisuuden ärsyttävyys ei liity siihen, että Piia on keskimääräistä painavampi. On aika surullista, jos onnellisuus on sallittu vain jollekin pienelle erikoisryhmälle.

Aivan ajatusleikkinä, niin pitääkö ihmisen olla tietyn painoinen, että saa olla onnellinen? Tai saako tavallista pitempi ihminen olla onnellinen? Onko onnellisuus sallittu vain 28-vuotiaalle valkoiselle 178-senttiä pitkälle miehelle?

Kyllä pitäisi kunnioittaa kehorauhaa, ja antaa ihmisten olla sellaisia kuin ovat. Kellekään ei pitäisi mennä sanomaan, millainen pitäisi olla.

Nollasummapelistä puhutaan silloin, kun toisen saama on pois toiselta.  Mutta ei onni voi olla nollasummapeliä, sillä monet onnellisuutta tuottavat asiat ovat ainakin Suomessa ilmaisia. Esimerkiksi Suomessa on  kaunis luonto ja puhdas ilma.

Omista kuulumisistani sen verran, että yllä olevassa kuvassa on eteisen räsymatto kuivumassa kyljittäin olevalla pyykkitelineellä, ja jakkara pitää viritelmää pystyssä. Ensin yritin laittaa märkää mattoa tavalliseen tapaan kiinalaisen pyykkitelineen päälle, mutta muutama kriittinen osa vääntyi. Enemmän naurattaa, että näin kävi, ja täytyy tässä lähipäivinä käydä ostamassa uusi pyykkiteline.

Olen siivonnut hämmentävän innokkaasti. Laskin liikuntalokistani, että viimeisen kuukauden aikana olen siivonnut niin, että hengästyn, kaikkiaan 14 kertaa ja yli parikymmentä tuntia. Siitä tulee kolme kertaa viikossa puolisentoista tuntia. Eilen esimerkiksi tuota yllä olevaa mattoa märkänä siirrellessä taas huomasin, että voisi se kunto olla korkeampikin.

Myönnän että teen nyt turhankin tarkkaa siivousta, ja jatkossa viikoittain riittää se sama puolituntinen kuin aiemmin. Sen verran tämä jynssääminen ja nysvääminen on näyttänyt, että missä kannattaa pölyrättiä huiskauttaa muutaman kerran vuodessa. Lisäksi on mukava huomata, että mitä kaikkea tavaraa löytyy.

Täytyy alkaa miettiä, että miten oikeasti nostan kuntoani. Veikkaan, että vaikka kuinka venytän tätä siivousprojektiani, niin kyllä tämä kuukauden päästä on ohi. Siinä vaiheessa olisi hyvä aloittaa ihan oikea kuntoilu.

Elämä tuntuu tällä hetkellä yllättävän mukavalta, mistä nautin nyt. Aikanaan tulevat taas omat haasteensa, mutta nyt tuntuu hyvälle. Työkuorma on tavallista kevyempi, ja lisäksi tänä aamuna vaaka näytti 80,3 kg, joka vertailukelpoisena painona on 80,9 kg. Edellisestä punnituksesta paino on pudonnut 1,8 kg. Jiihaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.