Hoikistumisen 3 haastetta

Toki hoikistumisessa on hankaluuksia ja haasteita, kuten että omat mieltymykset pitäisi saada muuttumaan ja että oma suhtautuminen ruokaan ja syömiseen pitäisi täysin muuttaa. Silti mielestäni on kolme todella isoa haastetta hoikistumisessa.

 1. Hyväksyä hoikistumisen hitaus.
  Jos toivoo laihtuvansa pikadieetillä kituuttaen, niin suurin osa meistä päätyy lihomaan korkojen kanssa takaisin pudotetut kilot. Maailma ja media viettelevät pikaratkaisuihin, mutta pitäisi vain pysyä kaidalla, tylsällä ja terveellisellä tiellä.
 2. Hyväksyä oma muuttuminen.
  Voi kuulostaa kummalliselle, että haluaa laihtua, mutta ei sitten kuitenkaan halua. Silti niin kummallisesti voi ajatella. Toki tuntuu hyvälle, että paino putoaa, ja mahtuu paremmin vanhoihin vaatteisiin. Samalla kuitenkin oma keho tuntuu vain niin erilaiselle kuin ennen ja liian nopeasti laihduttaessa jopa aivan vieraalle. Olen aikoinaan laihtunut seitsemän kiloa muutamassa kuukaudessa, ja kyllä minulta itku pääsi silloin.
 3. Ympäristön pitää hyväksyä oma muuttuminen.
  Monet meistä toimivat totutulla tavalla, ja jos joku muuttaa sitä kuviota, niin se aiheuttaa omat hankalat hetkensä. Omalla kohdallani olen saanut nyt positiivista palautetta, mutta tiedän, että kaikkia ei ole aina kiitetty hoikistumisesta.

  Tällaisia harmaita ajatuksia ajattelen tänään harmaan syksyisenä päivänä. Ehkäpä jonain aurinkoisempana päivänä ajattelen vähän valoisammin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.