Käytännön kuntotestejä

Kuntotestistä tulee minulle valitettavasti mieleen tilanne, jossa puuskutan korvat punaisena samalla kun joku tärkeilevä tyyppi tekee merkintöjään. Viikonloppuna siskon mökillä käydessä tuli mietittyä, että kyllähän kuntotestin voi tehdä myös ihan itseä kiinnostavasti.

Leikin ajatuksella, että hyvää kuntoa osoittaisi, jos jaksaisi tehdä juurikaan väsymättä seuraavia asioita:

  1. Kantaa muuripata täyteen vettä eli kymmenkunta ämpärillistä.
  2. Nostaa yhdellä kädellä täysi vesisanko muuripadan reunalle.
  3. Kantaa viikonlopun tavarat ja ruoat mökkiin.
  4. Kantaa tarvittavat puut saunaa ja kaminaa varten (kiitos sisko!).
  5. Nostaa pieni pöytä parempaan paikkaan nurmikolla.
  6. Uida rannan suuntaisesti omaan merkkiin saakka. Haastetta saa vasta-aallokkoon uimisesta.
  7. Kävellä metsän risukoissa ja rinteessä.
  8. Marjastaa kyykistymällä varpujen viereen.

Tällä reissulla osan vedestä veimme yhteisvoimin saavilla. Jaksoin juuri nostaa täyden sangon muuripadan reunalle, mutta lisää käsivoimia ei olisi ollut pahitteeksi.

Tavaroita kannoimme yhdessä ja se tuntui sujuvan. Saunassa ja kamiinassa tarvittavat puut oli sisko ystävällisesti jo kantanut, joten se kuntotesti jäi väliin. Oli myös mukava havaita, että jaksoin yksin nostaa halkaisijaltaan metrisen pöydän parempaan paikkaan.

Uiminen kyllä sujuu, mutta vasta-aallokossa jätin kyllä uimatta ”merkkikoivuuni” saakka. Eikä se edes pitkä matka ollut, ehkä viitisentoista metriä.

Täytyy sanoa, että tuo metsän risukoissa ja rinteessä kävely olikin yllättävän haasteellista, ja siinä havainnollistui, miten olisi hyvä saada kunto nousemaan. Eikä tuo kyykistyminen mustikkamättään viereen oikein suju, joten siinä riittää työsarkaa.

Minusta tuntuu paljon mielekkäämmältä ajatella omaa kuntoani ja siinä tarvittavaa muutosta lähtien mökkeilyssä tarvittavasta kuntotasosta kuin pelkkinä numeroina. Nämä olivat vain nopeasti keksittyjä esimerkkejä, mutta jokin tämän suuntainen saattaisi motivoida. Täytyy talven kuntoiluissa pyrkiä siihen, että pystyy ja jaksaa tehdä itseä kiinnostavia asioita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.