Puuhastelu

Kuvassa on uuniritilä, jonka olen jynssännyt puhtaaksi käyttäen mäntysuopaa, taikasientä sekä runsaasti aikaa. Tavoitteeni ei niinkään ollut siivota, vaan pikemminkin jynssääminen miellytti minua. Löytyisi myös järkevämpiä töitä, mutta väistelen niitä ja pysyttelen puuhastelussa.

Hankalien asioiden väistelystä kertoo myös Remonttipainajainen VIP- sarja, jossa ruotsalainen Anders Öfvergård auttaa remonttinsa kanssa jumiin jääneitä ruotsalaisia. Andersin kanssa paikalle pelmahtaa ammattilaisia, jotka sitten raivaavat, rakentavat, maalaavat ja sisustavat sotkuiset ja keskeneräiset asunnot viihtyisiksi kodeiksi.

Kiinnostava osuus on, että miksi remontti jää jumiin. Jokaisen jakson alussa Anders tuo kärkkäästi esiin ongelmat, joita asunnon omistaja kuuntelee korvat punaisina. Remontin kanssa rinnakkain alkaa nousta esiin, että on tehty virheellisiä ratkaisuja. Luullaan että jaksetaan vaikka ollaan yksinhuoltajia tai ei osata remontoida tai ei uskalleta aloittaa, koska ei osata.

Andersin vaativuuden vastapainoksi on sanottava, että kyllä hän on oikeudenmukainen ja saa asiat hoidettua. Lisäksi on kovin söpöä katsella ruotsalaista ohjelmaa, jossa joka käänteessä raavaat miehet haalaavat toisiaan.

Ihan tervejärkisiä neuvoja kohteen omistaja saa, kuten että pitää ottaa huomioon omat voimavarat. Tai että jos ei itse osaa jotain, niin sitten pitää ostaa ammattitaitoa. Ajatukset ovat kenen tahansa oivallettavissa, mutta väsyneenä ja keskellä kaikenlaista hässäkkää ei ole jaksettu toimia järkevästi.

Oma asuntoni on aivan riittävässä kunnossa, mutta töissä kiinnostaisi uudenlainen ratkaisu. Kuitenkin minua mietityttää, että jaksanko toteuttaa sen. Tässä kirjoittaessani tajuan, että mihinkään jumiin en kuitenkaan jäisi, vaan voisin perinteiseen tapaan hoitaa työni, jos uusi ratkaisu ei onnistuisikaan.

Olen vielä lomalla reilun viikon verran, ja työt alkavat maanantaina 14.8.2017. Toivottavasti ehdin vielä vähän piristyä, vaikka syksyn pitäisi olla korkeintaan normaalia kuormaa. Kevään stressikaudella huomasin vasemman silmän alla reippaan elohiiren, joka nyt paljolti heikentynyt. Silti elohiiren ajoittainen värinä kertoo, että stressi ei ole täysin ohi.

Aion edelleenkin jatkaa puuhastelua muun mukavan ohella, kuten että eilen kävin Kaijan kanssa poimimassa ensimmäiset mustikat Nuuksiosta. Lohdutan itseäni sillä, että puuhastelemalla pysyn poissa sohvalta ja yhdellä tavalla puran stressiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.