Siskon mökillä

Piipahdin siskon mökillä pari päivää, mikä oli mukavaa ja kiinnostavaa sekä varmasti myös kuntoa kohottavaa. Mietin kovasti, että lähteäkö vai pysyä kotona, sillä matkaan meni taukoineen viisi tuntia, mutta onneksi lähdin.

Mökki on ollut huonossa kunnossa, mutta nyt tehdään iso remontti, joka oli vielä kesken. Mökissä on lattioita auki ja monenlaista työn alla. Saunaan on laitettu uusi kiuas ja muuripata, ja saunan eteinen näytti jo kauniilta. Tiedän että siskoni osaa sisustaa kauniisti, ja odotan kiinnostuneena, miten upealta kaikki tulee näyttämään.

Liikuntaa sain monella tapaa kuten vesiä kantaessa tai käsiä pestessä saippuaa sai tuvasta ja pesuveden saunasta. Saunomisen yhteydessä tuli uitua moneen kertaan. Keittiötä ei varsinaisesti ollut, mutta tuvan pöydillä pystyi keittämään levyillä ja tiskaamaan astiat pesuvadeissa.

Ateriat pysyivät kasvispainotteisina, sillä siskoni ei juuri syö lihaa ja hänen ystävättärensä on vegaani. Joten makkaroita ei grillattu, mutta teimme esimerkiksi ihania kasvisvartaita, joissa oli tofua, kesäkurpitsaa, herkkusieniä, paprikaa ja kirsikkatomaatteja. Marinadi imeytyi parhaiten herkkusieniin, mutta kyllä se tofuun ja kesäkurpitsaankin antoi makua.

Mökkimatka tuli sen verran yllättäen, että olin hiljattain käynyt kaupassa ja ostanut paljon hedelmiä ja vihanneksia. Otin jääkaapistani vähän kaikenlaista mukaan, paprikan loput, kolme kirsikkatomaattia, parsakaalia puolikkaan, aloitetun kukkakaalin ja Romano-salaattiruukun.

Sekä mennessä että palatessa kävin syömässä huoltoasemalla vai onko parempi sana nykyään palvelukeskus. Hieman hämmensi, että kanasalaatin tekemiseen meni molemmissa paikoissa melkein kaksikymmentä minuuttia, kun grillipihvit ranskalaisineen ilmestyivät muiden ateioivien eteen paljon nopeammassa ajassa. Ehkä olisi pitänyt ottaa vain jokin voileipä, tai sitten vain valkata kevyitä ruokia lounaspöydästä.

Jäin miettimään mökkituliaisiani, ja kuinka paljon siitä voi olla makeaa. Koska mökiltä kauppaan on yli kaksikymmentä kilometriä, kävin tullessa vielä kyläkaupassa. Pohjalla tuliaisissani oli jo aiemmin tarjouksena ostettua talous- ja vessapaperia, mikä ei kuulosta hienolta mutta kyllä se tarpeeseen tuli. Kyläkaupasta ostin ensinnäkin säilyviä tuotteita kuten pähkinöitä ja oliiveja. Tuoretuotteina ostin vankan ruisleivän ja lähitienoon mansikoita.

Olen ollut perso makealle, ja tavallaan olisi ollut mukava ostaa iso määrä kaikenlaista makeaa tuliaiseksi. Mutta miksi laittaa toinen makeasta pitävä hankalan tilanteeseen. Joten tyydyin ostamaan sietämääni suklaata, jossa siis on kokonaisia hasselpähkinöitä, ja vain kaksi suklaamuffinsia sisältävän pakkauksen, mikä riitti hyvin.

Omalla kohdallani vielä oli mukava huomata, että jännittämäni ajomatka sujui oikein hyvin. Olin ajanut yksin edellisen kerran samalle mökille viisitoista vuotta sitten, ja silloin ajaminen tuntui raskaalle. Nyt nautin ajamisesta molempiin suuntiin, ja jännittämäni mökkitie oli melko hyvässä kunnossa. Jopa viimeinen rinnekohta ennen mökkiä oli loivennettu, joten hyvin siitäkin pääsi kulkemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.