Pientä säätämistä

Paino taitaa junnata paikoillaan, mutta en ole kyllä käynyt vaa’alla. Jaksan pari päivää syödä järkevämmin, ja sitten tulee taas muka joku hyvä syy syödä vähemmän terveellisesti. Yksi tuttu tuo minttukarkkeja, tai kaverin kanssa houkuttaa aurinkoinen terassi .

Työterveyshuollon kautta olen päässyt käymään verikokeessa, ja kaikki näyttää ihan kohtuulliselle. Kokonaiskolesteroli on noussut 5,3:een kun pitäisi olla alle 5:n. Huonon kolesterolin määrä on 3,2 eli yli 3 rajan, mutta toisaalta hyvän kolesterolin määrä on 1,39 eli yli tavoitellun 1,2:n. Pikkaisen on kolesteroli noussut, mutta lääkäri totesi ystävällisesti, että pieni säätäminen riittää.

Näin tässä on tarkoitus tehdä. Väsyneenä sitä mussutti mitä sattui lähikaupasta tai jääkaapista löytämään. Ehkä alan pikku hiljaa piristyä, ja sitten voisi taas petrata ruokavaliota. Arvelen että kasvispitoisuus on riittävä, mutta peruseinekset tuskin tukivat kolesteroliarvon pienenemistä. Nyt olisi kyllä aikaa laittaa itse hyvää ja terveellistä ruokaa.

Kaikenlaista liikuntaa voisin myös lisätä. Olen jo pyöräillyt töihin muutaman kerran varsinkin aurinkoisina päivinä. Selitys ei niinkään ole jalo liikunta vaan se, että vanhassa autossani ei ole ilmastointia, ja mieluummin pyrähdän pyörällä kuin istun kuumassa autossa. Aikaa kuluu kokolailla saman verran molemmilla, koska pyörällä pääsen nopeampaa reittiä.

Viime tiistaina pääsin osallistumaan mindfullness -kävelyyn, jossa reitti oli ehkä vain puolitoista kilometriä, mutta jalkojen päällä oltiin tunti. Tervejalkaiselle tuollainen kävely on oikein mukava lenkki, mutta tällaisena toipuvana vähän säikähdin, että pystynkö kävelemään tuota matkaa. Ihan hyvin kävely meni, eivätkä jalat juuri valittaneet illallakaan.

Tänä keväänä on noussut esiin, että on hyvä kun laihtuu hyvinä aikoina, mutta vielä tärkeämpää on se, että rankkoina aikoina ei tulisi paljon takapakkia.

Jos kukaan ei koskaan lihoisi takaisin sitä, minkä on laihtunut, niin varmaan kaikki olisivat hoikkia. On niin surullista kuulla ihmisistä, jotka ovat onnistuneet pudottamaan merkittävästi painoa, mutta sitten puolessa vuodessa saattavat lihota kaiken takaisin korkojen kanssa.

En ole tyytyväinen siihen, että paino junnaa paikoillaan, mutta olen riittävän tyytyväinen siihen, että paino ei ole merkittävästi palannut. Nyt vain pitäisi vähän säätää ruokavaliota ja liikuntaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.