Uusi vaaka

Odottelun ja sähläysten jälkeen lopultakin uusi vaaka tuli, ja nyt tämän vaa’an pitäisi olla täsmällinen.

Heti saatuani vaa’an toimimaan punnitsin itseni, ja sain lukeman 81,6 kg tavallisissa vaatteissa eli farkut ja t-paita päällä. Laitoin kevyemmät vaatteet päälle, ja sain lukeman 81,1 kg. Samoissa kevyemmissä vaatteissa Kikan vaa’alla painoin 82,7 kg.

Valitettavasti siis Kikan vaaka näyttää 1,6 kg liikaa, mutta minun kannaltani onnellisesti painoni on 1,6 kg pienempi kuin luulin. Kikka on parikymmentä kiloa minua pienempi, ja hänen kohdallaan vaa’at näyttivät puolitoista kiloa eroa.

On ärsyttävää, että vaaka voi näyttää väärin, kun painon pienenemistä kuitenkin tavoitellaan. Omistin aikoinaan vaa’an, mutta ensinnäkin opin saamaan painolukemasta ainakin kilon pois seisomalla sopivalla tavalla vaa’an päällä. Pahempi juttu oli se, että lopulta se vanha vaaka taisi näyttä jopa seitsemän kiloa vähemmän kuin mitä todellisuudessa painoin.

Viime syksynä painoni pieneni tasaisesti 0,6-1 kg kuukaudessa, mutta joulun jälkeen painoni oli noussut 79,3 -> 82,4 kg Kikan vaa’alla. Nyt mietin, että entäs jos Kikan vaaka vaurioitui vaikka kosteudesta tai kylmästä pitkään autossa säilyttäessä, ja siksi alkoi näyttää väärin.

Minusta tuntuu järkevälle ajatella, että tämän kevään lukemissa on ollut 1,6 kg liikaa. Onhan toki joulun 3,1 kg painonnousu paha, mutta ymmärrettävämpää olisi 1,5 kg nousu. Toisaalta helmikuussa painoni näytti olevan 79,5 kg.

Kikka osti vaakansa neljä vuotta sitten, ja ainakin nyt hänen vaakansa näytti väärin. Tavallisen vaa’an virhelukema voi johtua monesta syystä, mikä harmittaa kun siihen on luottanut. Arvelen, että ainakin uimahalleissa ja kuntosaleissa vaa’at toimivat kohtuullisen täsmällisesti.

Tätä uutta vaakaani voisin käyttää myös niin, että jos joku ei halua itse nähdä painolukemaansa, voin näytön kääntää pois, sillä punnitusosa on piuhalla kiinni näytössä. Lisäksi paristoja ei ole pakko laittaa, vaan vaaka toimii myös verkkovirralla.

Hienoa että uusi täsmällinen vaaka näyttääkin kohtuullisen mukavia lukemia. Onhan tässä laihdutettavaa, mutta tilanne ei ole yhtään niin huolestuttava kuin miltä se vaikutti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.