Haave uudesta alusta

Eilen oli viimeinen yhteinen tapaaminen tässä punnitusporukassa, ja tämän jälkeen näemme enää vain satunnaisesti. On se vähän haikeaa, sillä olemme nähneet toisiamme kuukausittain jo yli neljä vuotta. Piskuinenhan tämä on ollut, ja nyt muuton takia vielä pienenee.

Ensimmäisen kerran tapasimme maanantaina 14.1.2013 ja silloin painoin 91,6 kg farkut jalassa. Olin vältellyt vaakaa jo pitkään, mutta tässä porukassa uskaltauduin käymään vaa’alla kuukausittain.

Parasta ryhmässä oli avoin suhtautuminen erilaisiin tapoihin laihtua. Yksi laihtuu yhdellä tavalla, toinen toisella, ja jokaiselle varmasti löytyy oma ja oikea tapa. Olen aikoinaan käynyt Painonvartijoissa, ja siellä oli vain yksi ja ainoa oikea tapa laihtua, eikä se sopinut minulle.

Oli mukava, kun sai tuulettaa laihtuessaan. Toisaalta rohkaisua ja kannustusta löytyi, jos takapakkia oli tullut. Tunnin tapaamisissa juttelimme paitsi laihtumisesta myös kuulumisiamme.

Lähimmät ystävät tietävät toki paljon enemmän minusta kuin punnitusporukkamme, mutta kuukausittain tavatessa tuli kuvattua, mitä on tapahtunut edellisen tapaamisen jälkeen. Monasti se asioiden ääneen sanominen saa oman itsekin oivaltamaan aivan uusia yhteyksiä eri tapahtumien välillä.

Painoni oli noussut viime kuusta puoli kiloa, ja oli nyt 83,4 kiloa. Onhan se lähes kahdeksan kiloa vähemmän kuin neljä vuotta sitten, joten ensinnäkin painon nousu on loppunut ja olen lisäksi päässyt vähän alaspäin. Paino käväisi ennen ja jälkeen vuodenvaihteen alle 80 kilon, mutta harmillisesti on päässyt nousemaan. Polviongelmat ovat rajoittaneet liikkumista ja stressitaso pääsi nousemaan, joista kumpikaan ei tehnyt yhtään hyvää painolleni.

Olen nyt tilannut uuden vaa’an, jonka pitäisi olla täsmällinen, joten se ongelma erilaisten painolukemien kanssa pitäisi poistua. Toivottavasti uusi vaaka tulee ennen tiistaita, jolloin voisin verrata Kikan vaa’an ja tämän uuden vaa’an lukemia.

Huomaan haaveilevani uudesta punnitusporukasta, joka tapaisi kerran kuukaudessa vaikka kotonani. Sopiva porukan koko olisi viidestä seitsemään osallistujaan, jolloin tunnin tapaamisessa kaikille jäisi aikaa kertoa kuulumisiaan. Haaveideni porukka olisi tätä päättynyttä vähän isompi, mutta siinä olisi samanlainen kannustava henki ja avoin suhtautuminen erilaisiin tapoihin laihtua .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.