Paahdettua munakoisoa

Hiljattain listasin kokeiltavia ruokia, joista yksi oli munakoiso. Mielikuvani on, että olen kokeillut tehdä munakoisosta ruokaa useampi vuosi sitten, enkä ollut mitenkään innostunut.

Sama harmillisesti toistui eilen. Yksinäinen munakoisoparka oli pyörinyt jääkaapissa jo viikon verran, ja eilen päätin sen lopulta valmistaa. Olin katsellut ohjeita netistä, ja päädyin paahtamaan grillivastusten alla viipaloidun munakoison, jonka päälle sutaisin ruokaöljyä.

Vaalea leikkauspinta sai vähän rusehtavaa väriä uunissa ollessaan, ja maku taisi pikkaisen muuttua raakaan verrattuna. Kyllähän sitä söi, mutta ei minulle tullut sellaista oloa, että tätä pitäisi saada lisää.  Olen myös ensimmäisenä myöntämässä, että en ole mikään hyvä kokki.

On hyvä, että on saatavilla monenlaisia vihanneksia, joiden kasvupaikat ovat ympäri maailmaa. Esimerkiksi erilaisia hedelmiä on mielenkiintoista maistaa kuten mangoa ja papaijaa. Silti mietin, että tuskinpa näiden kaukaa kuljetettujen tuotteiden maku on samanlainen kuin jos ne saisivat rauhassa kasvaa omalla paikallaan.

Josta taas ajatus ponnahtaa siihen, että kyllähän Suomessa on monenlaista hyvää syötävää. Meillä on niin hyvä pakasteherne, että sitä kuljetetaan muualle maailmaan. Suomalainen porkkana maistuu huomattavasti paremmalle kuin loppukeväästä joskus myytävät italialaiset tai espanjalaiset porkkanat.

Minulle taitaisi sopia parhaiten se, että osaisin laittaa lähialueilta saatavista raaka-aineista itselleni maistuvaa ruokaa. Juureksien käyttöä voisin vielä lisätä ja varmasti kasvisruoissa olisi sellaisia, jotka maistuisivat. Ehkä näin laiskan ei kannata mennä mannerta edemmäksi marjaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.