Popsin porkkanaa

Pidän aivan perusporkkanasta, siis siitä valmiiksi pestystä, mitä saa lähikaupastakin. Joskus herkuttelen multaporkkanalla, sillä siinä porkkanan maku tuntuu vahvimmalta ja vivahteikkaimmalta.

Nyt hiljattain pääsin tutustumaan kahteen erilaiseen porkkanaan, nimittäin porkkanasekoitukseen ja porkkananakkiin.

Porkkanasekoituksessa oli erivärisiä porkkanoita, joista tänä aamuna söin vaaleankeltaisen. Pari päivää sitten söin violetin, jonka sisäosa oli kyllä kokolailla tavallisen porkkanan värinen. Olivathan ne jännän näköisiä, mutta silti perusporkkana maistuu paremmalle.

Satuin myös ostamaan iloisesti hymyileviä porkkananakkeja, joista viidesosa oli porkkanaa. Eivät ne ihan tavallisille nakeille maistuneet, ja vivahde oli vähän soijanakin suuntaan. Toisaalta jos ei mitään kertoisi, niin tuskinpa sitä muu kuin kokki huomaisi, että nakeissa on jotain uutta.

Pieni harmittava asia porkkananakeissa oli se, että ne olivat yllättäen energiapitoisempia kuin tavalliset nakit. Kummastuttavasti nakkeihin oli sujautettu silavaa mukaan, ja siksi energiapitoisuus oli hieman korkeampi. Uskon että maku olisi ollut ihan hyvä ilman ylimääräistä silavalisää.

Sinänsä jännä, että meille sekasyöjille tulee erilaisia vaihtoehtoja lihansyönnille. Jos nakeissa on porkkanaa mukana, niin kyllähän se osaltaan lihansyöntiä vähentää. Mainoksista olen ollut näkevinäni jauhelihaa, minkä joukkoon on lisätty porkkanaa.

Härkistä olen kokeillut ja pitänyt, mutta hieman hämmentää tuo hinta, sillä tuote maksaa enemmän kuin liha. Tuskin sen härkäpavun viljeleminen sentään niin vaikeaa on.

Minulle on nyhtökaura edelleen lähes taruolennon kaltainen. Siitä puhutaan ja kerrotaan ihmisten havainneen sen, mutta vielä en ole sattunut olemaan paikalla, kun sitä on ollut näkyvissä.

Tänään lounaalla söin vegetaarista ”nyhtöpossua”. En saanut selville, että mistä ”possu” oli tehty, mutta ihan hyvää se oli bataattiranskalaisten kanssa.

On mukava kokeilla kaikenlaista uutta, ja osa uutuuksista jää kyllä käyttööni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.