Muuta mukavaa

Eihän sitä voi kiistää, että syöminen on yksi suurimmista mielihyvän antajista ja ajoittain myös ahmiminen tuottaa nautintoa. Huomaan ajattelevani, että pitäisi löytää muutakin mukavaa elämään.

Juuri nyt kevään viimeinen rankka viikko on ohi, ja koe että kyllä tämä oli myös rankin. Olen hoitanut pakolliset työt, ja iloisesti jättänyt kaiken muun tekemättä. Kuin pieni kiven syrjästä kurkistava leskenlehti mieleeni tulee, että voisin tulevaisuutta varten miettiä, että miten elämääni saisin miellyttävämmäksi.

Missään nimessä minusta ei ole isojen muutosten tekijäksi. Tässä työssä aion pysyä, tässä asunnossa asua enkä uutta autoakaan halua ostaa. Pikemminkin mietin pienempiä tapoja saada enemmän iloa elämästä, mikä pienimmillään saattaisi olla uudet verhot ja sohvatyynyt olohuoneeseen. Ei mikään mahdottoman iso projekti, mutta vie kuitenkin aikansa ja energiansa, jota muutaman viikon päästä voisi olla nykyistä enemmän.

Olen katsellut eilen illalla Riisutut-sarjan viimeisen jakson, ja oli kyllä hieno huomata, miten vähän materian kanssa eläminen muutti henkilöitä. Omassa elämässäni tein eräänlaiset ”Konmarit” muuttaessani jo jokunen vuosi sitten, ja asuntoni tavaramäärä lienee keskimääräistä alhaisempi. Ohjelma nosti taas esiin ystävien tärkeyden elämässä, ja lisäksi mietin, mikä ylipäänsä on tarpeen.

Toinen mietityttävä ohjelma oli Bikinifitness-urheilijoista tehty dokumentti Muodonmuutoksia. Minua jopa ihastutti se kurinalaisuus mutta hämmästytti jonkinlainen terveyden uhallakin urheilu. Minulle oli outoa keskittyä vain yhteen asiaan niin vimmaisesti.

Varmasti saisi aikaan enemmän, kun keskittyisi vain yhteen asiaan. Olen elämässäni valitettavasti lukenut aivan liikaa PD- eli itsensäkehitysoppaita, ja niissä lähes aina pitää asettaa päämäärä elämälleen.

Olen näin vanhemmiten alkanut kyseenalaistaa tuota yhteen ajatukseen keskittymisen ideaa. Varmasti jollekin sopii, että kehittää täydellisen vartalon tai hankkii täydellisen kokoelman muumimukeja, mutta ehkä se ei minulle kuitenkaan sovi.

On helppo asettaa päämäärä, jos tavoitteena on jonkin selkeä ja vanhastaan tuttu asia. Omalla kohdallani haen tavoitteeksi jotain aivan uutta, jonkinlaista sinisen meren strategiaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.