Taas ruokahaluttomana

jugurttia_ja_teeta

Kieltämättä kuva on synkeä, mutta olo oli synkeä myös sunnuntaina iltaviideltä, kun söin ensimmäistä ateriaa lauantaisen 1.8.2020 vatsataudin jälkeen. Olin vatsataudissa myös 18.1.2020. Tuntuu oudolta, että ensin vältyn vatsataudilta parikymmentä vuotta, mutta sen jälkeen sairastan kahteen kertaan reilun puolen vuoden aikana.

Kuvassa on teetä ja vajaat puoli desiä kreikkalaista jugurttia, ja kuva on otettu hämärässä huoneessa enkä ole käsitellyt kuvaa (juu, laiskottaa/väsyttää). Lusikka on teelusikkaa pienempi mokkalusikka. Kahdeksan aikaan illalla söin lisää jugurttia ja puolukkasurvosta.

Koko viikonloppuna söin parisen desilitraa kreikkalaista jugurttia ja teelusikallisen verran puolukkasurvosta. Toki join runsaasti lämmintä mustaherukkamehua ja tiivisteen loputtua sokeroitua teetä, mutta syöminen jäi näin vähäiseksi.

Eikä ollut nälkä!

En vain voi ymmärtää, että voin sujuvasti olla lähes syömättä pari päivää, eikä ole yhtään vaikeaa. Toki en jaksanut tehdä mitään, vaan lepäilin vain sohvalla välillä televisiota katsellen.

On niin outoa ajatella, että koko viikonlopun aikana tunsin jotain nälän suuntaan viitisen kertaa, mutta kun sen parin minuutin aikana en jaksanut nousta, niin nälkä meni ohi. Lähimmillään syömistä olin tuo yllä olevan aterian jälkeen, jolloin hetken aikaa pohdin kinkkuvoileivän tekemistä, mutta en sitten uskaltanut.

Vieläkään ruokahalu ei ole kovin korkealla, mikä näkyy seuraavasta kuvasta, jossa on lounaani tänään tiistailta.

Hieman tummaa makaronia ja ketsuppia, puolikas grillimakkaraa ja sinappia, pala ruisleipää sekä juusto- ja kurkkuviipaleita, pala kaalia ja porkkanaa sekä miniluumutomaatti ja juomana C-vitamiinitabletin poreilut.

En minä näin vähän normaalisti syö.

Jos jotain oudoksutti grillimakkaran puolikas (2 x 1/4), niin tämä on toinen makkarapaketti tänä kesänä. Eikä näillä määrillä makkaran syönti kyllä lihota.

Ajattelen nyt niin, että 80-kiloisena energian saanti on kokolailla samaa tasoa tarpeen kanssa, sillä olen pitkään pysynyt tällä tasolla. Haluaisin 60-kiloiseksi, joten energian saannin pitäisi olla matalampaa. energian saanti vaikuttaa painoon

Olisi hyvä saada oppia syömään vähemmän, mutta toki tason ei tarvitse olla ihan näin matala kun ruokahaluttomana.  Tämä ruokahaluttomuus tai vähäinen ruokahalut tuskin jatkuu kovin pitkään, mutta ainakin talvella paino hieman tipahti. Saa nähdä kuinka käy, kun huomenna menen vaa’alle.

Mikä lie siinä, että on niin outoa katsoa todella pieniä annoksia, mutta aiempaa pienempiin annoksiin pitäisi kyllä sopeutua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.