Jalka kipeänä

Oikea jalkani on kipeä, ja siksi sain sairaslomaa 13.-17.3.2017 sekä viikon 600 mg Burana-kuurin 3 x päivässä. Ensimmäisellä työterveyslääkärillä on jo käyty, ja omalleni menen torstaina 16.3. Ihan varmaa ei vielä ole, mikä jalkaa vaivaa, mutta saattaisi johtua polven kierukasta.

Viime keskiviikkona ajelin töistä kotiin, jolloin huomasin, että oikea jalka ei tunnu hyvältä, mutta en asiaa sitä enempää ajatellut. Torstaina ja perjantaina kävelin töihin, siis reilun kilometrin suuntaansa, mistä yleensä nautin. Perjantaiaamuna muistan kopistelleeni sohjoa ja sepeliä oikean jalan kumisaappaan korosta, mitä vasempaan ei takertunut. Koska oikea jalka jo hieman vihoitteli, ajattelin että olisi sittenkin kannattanut mennä autolla.

Töissä oli perjantaina jo hankalaa kävellä, ja loppupäivästä nilkutin. Kotiin käveleminen oli jo tuskaa, ja pysähdyin monta kertaa ravistamaan jalkaani, mikä tuntui vähän helpottavan. Lauantaina oli tarkoitus tarjota Kaijalle illallinen, mutta soitin ja peruin tapaamisen.

Heti perjantai-iltana otin vanhat keinot käyttöön, ja nilkutin asunnossani varaten kävelysauvaan, mikä pikkaisen auttoi. Minulla on todettu 2009 vasemmassa polvessa nivelrikko, joka onneksi ihmeellisesti parani lähes täydellisesti. Vanhasta muistista otin kävelysauvan oikeaan käteen, mutta piti vaihtaa vasemmalle. Tukea siis käytetään toisella puolella kuin mikä kipeä jalka on.

Lisäksi jo aikoinaan polven lepoasento auttoi. Sen teen niin, että nostan sohvastani jalkatuen ylös, ja pidin tyynyä polvien alla, jolloin jalat ovat kuin iso A-kirjain.

Lauantaiaamuna jos ensin nousin seisomaan ja vasta sitten laitoin tohvelit jalkaan, niin oikeaan jalkaan sattui, koska koko paino oli hetken kipeän jalan varassa. Sunnuntaina pystyin jo kävelemään kotonani tarvittavat askeleet. En kyllä lähtenyt kävelylle kuten yleensä sunnuntaina, vaan pysyttelin visusti kotona. Kauppa on onneksi aivan vieressä, joten sain täydennystä jääkaappiini.

Maanantaiaamuna ajattelin, että eihän minulla ole kuin yksi pakollinen tehtävä, ja kyllä sen nyt tekee. Ajelin lämpimässä autossa parkkipaikalle, ja onneksi kaivoin yhden kävelysauvan esiin. Ensimmäiset viisikymmentä metriä sujuivat työkaverini Eijan kanssa jutellessa, mutta sitten alkoi olla apua kävelysauvaan nojautumisesta.

Oli vain pakko todeta, että tässä kunnossa etäisyydet ovat liian pitkät, enkä pysty hoitamaan töitäni. Yksi kävelysauva ei paljoa auttanut. Pelkkä lounaalla käyminen oli haasteellista, vaikka tarjotinta ei paljoa tarvinnut kanniskella. Maanantaina kotiin päästyäni käytin kävelysauvaa tukena, mutta tänään tiistaina 14.3. pystyn jo kävelemään keittiöstä ruokapöydän ääreen ilman tukea.

Minua hämmästyttää, että miten tämä oikea jalka on voinut kipeytyä ja näin nopeasti, kun vasen jalka on aivan kunnossa. Tuntuu myös, että nämä 600 mg Buranat tekevät vähän tahmean olon, koska en ole vuosiin syönyt särkylääkkeitä enkä edes ole ollut sairaslomalla. Toki olen sairastanut, mutta ne flunssat ovat olleet lomilla ja viikonloppuisin, milloin sarkastisesti sanotaan kunnon työntekijän sairastavan.

Minua harmittaa tämä sairastuminen, koska en voi tehdä töitä enkä juurikaan liikkua. Onneksi järjestettiin sijaisia hoitamaan välttämättömät työt. Kiitos Erja, Katja, Oksana ja Ritva!

  • Korjasin tekstin 19.3.2017 muotoon ”oikean jalan kumisaappaan korosta”. Nyt sitten kukaan ei ajattele, että kumisaappaassa olisi vasemmanpuoleinen korko. Kiitos Tarja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.