Nesteytä että jaksat

Olen kertonut, että lapsena sain kuulla liian monta kertaa ”Syö että jaksat”, ja tähän liittyviä postauksia ovat Kaksi tarinaa, kaksi maailmaa sekä Tavoitteen kuvailua. Nyt olen kuitenkin muuttanut ajatuksen muotoon ”Nesteytä että jaksat!”.

Voin arvella, että vuosikymmeniä sitten 1960-luvulla varmasti tehtiin rankkaa ruumiillista työtä, jota varten oli hyvä syödä riittävästi. Kuitenkin harva nykymaailmassa tekee enää rankkaa ruumiillista työtä, ja ongelmat ovat aivan toisenlaisia kuin ennen, kuten alla oleva esimerkki ärsyyntymistä tietotekniikan toimimattomuudesta.

Joskus ärsyttävissä tilanteissa voi auttaa lasi vettä, sillä silloin ainakin tekee jotain muuta hetken aikaa, ja jo hetken tauko voi auttaa oivaltamaan.

Lisäksi joudun puhumaan välillä aika paljon, jonka takia kannattaa juoda runsaasti. Huomasin aikoinaan, että kun aloin pitää vesipulloa silloisessa työhuoneessani, niin jaksoin paremmin.

Perinteisiä juomia ovat kahvi, joka tosin tässä on kuvattuna ilman runsasta maitolisäystä. Oma kahvinjuomiseni on pari mukillista päivässä, ja nykyään aamuisin monasti juon ensimmäisen mukillisen työpisteen äärellä.

Uutena ilmiönä minulle on tullut tee, jonka myös nautin maitotilkan kanssa. Tammikuun sairaus muutti käytöstäni niin, että nykyään juon usein teetä ja kuumaa mehua. Minusta myös vaikuttaa siltä, että aterian päätteeksi usein tuntemani tunne, että voisin syödä vielä vähän, helpottuu selkeästi juotuani kupillisen kuumaa.

Muistan aikoinaan nähneeni Dieetit vaihtoon -ohjelmassa hyvin solakan miehen, joka taisi nauttia päivittäin 14 mukillista teetä. Arvelen että runsas määrä lämmintä nestettä vähentää ruokahalua jo aivan siksi, että mahaan ei muuta mahdu. Mielikuvani mukaan myös kiinalaiset juovat runsaasti teetä, ja enpä muista nähneeni lihavia kiinalaisia.

Olen kuullut väitteen, että keittojen syöminen laihduttaisi, koska niissä on vähän energiaa suhteessa tilavuuteen. Ollessani lihavampi koin keitot liian kevyinä, ja siirtyminen runsaasta ruokamäärästä pelkkään keittoon tuntui liian isolta muutokselta. Kupillinen kuumaa sen sijaan on mukava tapa päättää ateria.

En tiedä, onko jossain tutkimus lämpimän nesteen ruokahalua vähentävästä vaikutuksesta, mutta ainakin omalla kohdallani kuuma kupponen vaikuttaa sen verran, että jatkan tätä.

Vielä lopuksi esimerkki ärsyttävästä asiasta, sillä Teamsin kanssa on ollut ongelmia, kuten alla oleva ilmoitus, kun yritin liittyä kokoukseen.

Teamsin ilmoitus ongelmatilanteessa Usea uudelleenkäynnistysyritys johti vain siihen, että Teams avasi aiemmin käyttämäni kokouksen, mutta ei tarvittavaa kokousta. Olen myös ollut kokouksessa, jossa yksi esiintyjistä pääsi vain puhelimen kautta kokoukseen. Onneksi on digimentori, jonka puoleen voi kääntyä ongelmatilanteessa!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.