Äsken, nyt ja myöhemmin

Tämän koronaviruksen covid-19 aiheuttamia muutoksia kuvaa äskettäiset tapaamiset Tarjan kanssa. Yleensä syömme viikoittain yhdessä lounasravintolassa, ja tapasimme sekä torstaina 12.3. että tiistaina 17.3.2020.

Torstain tapaamisessa jo tiesin, että iltapäivällä olisi pääministeri Marinin tiedotustilaisuus. Silakkapihvien ylitse totesin, että ”Kohta rytisee. Siinä tiedotustilaisuudessa ei mitään mukavia uutisia kerrota.”. Lounasravintolassa parveili toistasataa ihmistä, pöydillä oli tarjolla viisi eri vaihtoehtoja ja salaattipöytä oli runsas

Toki nyt jälkiviisaana voin todeta, että rajoitus yli 500 hengen tapahtumista ja kehotus välttää matkustamista olivat vasta alkua. Maanantaina 16.3.2020 tiedotettiin valmiuslain käyttöönoton valmistelusta, millä koulut ja kirjastot suljettiin sekä urheilu- ja kulttuuritapahtumien järjestäminen estettiin.

Tiistaina lounasvaihtoehtoja oli kolme, salaatit valmiiksi pakattuja, lämpimät lounasvaihtoehdot tarjottiin tiskiltä ja aterimet annettiin suoraan käteen. Syömässä oli toistakymmentä ihmistä eli ehkä kymmenesosa torstaisesta. Sinänsä paahdettu kana oli oikein hyvää.

Tässä on kuva parkkipaikalta lounaan jälkeen. Yleensä tämä parkkipaikka on paljon täydempi, ja joskus on ollut jopa vaikea löytää paikkaa.

Yllä kuva teksti-televisiosta keskiviikolta 18.3.2020 lentojen perumisesta. Teksti -tv kuulostaa vanhanaikaiselta, mutta siinä löytää nopeasti olennaisen. Nopeammin minä katson tiesään sivun 411 alasivulta 2 kuin kännykästä. Enkä ole ainoa, sillä päivittäin tekstitelevisiota katsoo 800 000 suomalaista.

Uutisten ja tiedotustilaisuuksien vuo on imaissut minut mukanaan liikaa torstaista tiistaihin, ja vieläkin minun on vaikea rajoittaa uutisten katselua vain muutamaan tuntiin.

Päätin, että ensin tutustun videopalavereja varten Zoom-ohjelmaan, joka on toiminut ihan mukavasti, ja nyt hallitsen Zoomin peruskäytön.

Olen myös ajatuksissani ryhmitellyt tehtävät niin, että ensimmäiseksi pitää saada työt sujumaan. Seuraavaksi pitää saada opiskeluni sujumaan sekä soveltaa oppimaani tämän blogin parantamiseksi. Jos aikaa on, niin alan hoitaa niitä pitkään roikkuneita asioita kuten kansioiden järjestäminen ja valokuvakirjojen luominen.

En voi olla miettimättä, että voidaanko tämän jälkeen jatkaa lentämistä samalla tavalla kuin tähän asti. Koko ajan on ollut tiedossa, että lentäminen pahentaa ilmastonmuutosta, levittää vieraslajeja ja mahdollistaa pandemian.

Jos vielä lennot vapautuvat, niin vähintäänkin pitäisi maksaa kohdemaahan ja WHO:lle seuraavaa pandemiaa varten. Lentomatkoja tehtiin 4,4 miljardia jo 2018, ja jo pienellä summalla jokaisesta matkasta saisi vararahaston, jolla saisi paljon kaikkea sitä, mitä nyt tarvittaisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.