Hopealuodin murentaminen

hopealuodin murentaminen

Hopealuodilla tarkoitetaan kuvitelmaa tehokkaasta menetelmästä, jolla saataisiin suurin osa ongelmista ratkaistua. Monesti toivotaan löydettävän esimerkiksi tehokas dieetti, joka laihduttaisi hetkessä helposti ja pysyvästi.

Olen alkanut ajatella toisesta laidasta lihavuuden ongelmaa, sillä myönnän itse käyttäneeni ruokaa ”hopealuotina”, joka on ollut ratkaisevinaan tai ainakin lievittänyt kaikenlaisia ongelmia:

  • ravinnon tarve
  • nesteyttäminen
  • ilahduttaminen
  • juhliminen
  • ärtymys
  • väsymys
  • stressi
  • huolestuminen
  • lohduttautuminen
  • turhautuminen jne.

Tästä listasta ruoka aivan varmasti tyydyttää vain ravinnon tarpeen, ja lisäksi paljon nestettä sisältävä ruoka huolehtii myös nesteyttämisestä.  Kaikkiin muihin ongelmiin pitäisi löytää jokin itselle sopiva tapa toimia.

Olen nähnyt paljon laihduttamista käsitteleviä kirjoja, joissa on ollut erilaisia ohjeita, mitä pitäisi tehdä epämääräisen näläntunteen kanssa. Ongelma on ollut jo se, että asunnossa ei ole ammetta vaahtokylpyyn, shoppailu ei innosta eikä varsinkaan kauneushoitolassa käyminen.

Yksi ongelma on, että alkuun ei välttämättä edes tunnista, mitä tarvitsisi. Jos on tottunut ”ratkaisemaan” kaiken syömällä, niin välttämättä ei osaa ajatella, että tarvitsisi väsyneenä vaikka enemmän unta .

Toinen ongelma on, että vaikka tunnistaisi, mitä tarvitsisi, niin välttämättä ei edes tiedä, mistä pitää ja mikä toimii. Me olemme hyvin erilaisia, ja kannattaa myöntää itselleen, että millainen oikeasti on. Olen huomannut, että minua miellyttävät esimerkiksi kirjastossa käynti tai luonnossa kävely.

Tämä on siitä valitettava asia, että uusien toimintatapojen keksiminen ei suoraan laihduta. Vaikka nykyään juhlistankin onnistumisia pikkupullollisella alkoholitonta kuohuviiniä, niin kokonaisuudessa ei se juurikaan vaikuta. Väitän kuitenkin, että pysyvä laihtuminen on mahdotonta ilman että muuttaa toimintatapojaan.

Olen nyt jatkanut pyrkimystä syödä tietoisesti, ja niin, että syön kaikki ateriat ruokapöydän ääressä. Muutaman kerran olen lipsunut ja ajatuksissani syönyt popcornit television ääressä, mutta nyt olen viime viikot pysynyt ruodussa. Jos olen ollut kotona etätöissä ja pitänyt kahvitaukoa, niin olen ensin syönyt omenan ruokapöydän ääressä, ja vasta sen jälkeen juonut lopun kahvin mahdollisesti televisiota silmäillen.

Punnitsen itseni 11.2.2020, ja ainakin nyt tuntuu, että olisin voinut laihtua. Mutta jos paino on pudonnut, niin onko asiaan vaikuttanut ruokapöydän ääressä syöminen, vatsataudin aiheuttama ruokahalun väheneminen vai sen innoittama mieltymys juoda teetä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.