Vielä ruokahalusta

Haluaisi laihtua, mutta maha huutaa "nälkä"

Yllä oleva kuvaa, miten monasti laihtumista toivova henkilö kokee tilanteen. Tietoisella tasolla mieli tekisi laihtua, mutta maha huutaa nälkää heti, jos vähänkin muuttaa tapojaan. Kun riittävän kauan on kitunut nälässä, niin sen jälkeen syö aivan liikaa, ja kaikki ponnistus on ollut turhaa.

Itsekurista puhuvat usein ne, jotka eivät edes pysty syömään merkittäviä määriä. On olemassa ihmisiä, jotka pystyvät syömään vaikka vain kolme palaa suklaata. Jos tällainen ihminen lopettaa syömisen kolmannen suklaapalan kohdalla, niin hän lopettaa syömisen siksi, ettei alkaisi voida pahoin eikä suinkaan itsekurin takia.

Olen pystynyt syömään hämmentäviä määriä makeaa, mutta onneksi tämä ”kyky” on nyt pienentynyt. Enkä edes halua tutkia, missä nykyiset rajani menevät, sillä maailmassa on kiinnostavampiakin asioita. Tällä hetkellä ruokahaluni on ollut normaalia pienempi, ja tuntuu hassulta katsoa näitä pieniä aterioita.

miniateria keskiviikkona lounaaksi

Keskiviikon lounas: kaksi särkipuikkoa, muutama viipale uuniperunoita ja -punajuuria, vähän herneitä, paprikarengas, vähän postimerkkiä isompi pala varrasleipää ja voita, puoli lasia piimää sekä kiivi.

miniateria keskiviikkoiltana

Keskiviikon illallinen: vähän savulohta, keitetty muna, vähän salaattia, kaksi kirsikkatomaattia, pala naurista, puoli lasia piimää ja veriappelsiini.

miniateria torstaiaamuna

Torstain aamiainen: pala porkkanaa, kolme kirsikkatomaattia, piimää, kiivi, muutama saksanpähkinä, puuroa pari desilitraa ja pakastemustikoita.

Tämä kuva näyttää, että kasvisten, hedelmien ja marjojen määrä alkaa olla jo normaali maanantain 20.1.2020 aamiaiseen verrattuna. Tavallisesti puuron ja pähkinöiden määrä on isompi, mutta eipähän tässä ole kiire suurentaa määriä.

miniateria torstai lounasTorstain lounas: vähän chili con carneta, riisiä ja parsakaalia, pieni pala leipää ja vähän salaattia.

Vähän isommiksi ateriat ovat jo muuttuneet, mutta vieläkään minun ei tarvitse syödä niin paljon kuin aiemmin. Lisäksi vielä keskiviikkoiltana olo oli vieläkin vähän ikävä, mutta hämmästyttävän tehokasta oli Alkosta saatava mahakatkero. Olen pitkään pitänyt aina muutamaa pikkupulloa kotonani, ja nyt mahakatkero todella tuntui parantavan oloani.

Runsas kuuman nesteen nauttiminen mehuna ja teenä tuntui hyvälle viikko sitten kipeänä, ja olen jatkanut runsasta teen juomista. Kuinka paljon runsas teen juominen vähentää ruokahalua vai onko tavallista vähäisempi ruokahalu vain sairauden jälkitila, jää mietittäväksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.