Ruokahaluttomuus vatsataudin jälkeen

desilitra vispipuuroa

Kuvassa on desilitran verran vispipuuroa, joka oli ensimmäinen ateria sunnuntaina kolmen jälkeen iltapäivällä. Olin lauantain vastaisena yönä sairastunut, ja vielä aamulla tökki niin pahasti vastaan, että edes hampaita en pystynyt pesemään, mutta päivällä sain nieltyä kuumaa mehua.

Onneksi ei ollut minkään kanssa kiire, ja ajattelinkin, että tunnollinen työntekijä sairastaa vapaa-ajallaan. Enkä ole ollut pahoinvoiva pariinkymmeneen vuoteen, joten vähän yllätys tämä oli.

Lauantaina minulle ei tullut mieleenikään syödä mitään, ja jo pelkkä ajatus syömisestä oli vastenmielinen. Lisäksi arvelen, että tällainen terve aikuinen ihminen kyllä kestää mehupaaston. Tuntui vain hämmästyttävältä, että ei ollut mitään ruokahalua, sillä yleensä syön säännöllisesti.

Sunnuntai-iltana sain vähän syötyä, mutta ruokahalu ja sitä kautta lautaselle päätyvät ruokamäärät jäivät vähäisiksi. Eilen aamulla otin alla olevan kuvan aamiaisestani, joka on kolmasosa normaalista aamiaisestani.

miniaamiainen

Kuvassa siis on

  • desilitra piimää
  • pari desilitraa kaurapuuroa
  • ruokalusikallinen pensasmustikoita
  • minipalat naurista ja kurkkua
  • kirsikkatomaatti
  • kolme mantelia

Kuulostaa tiukan dieetin aterialta, mutta omalla kohdallani kyse on ruokahalun vähäisyydestä. Ateriani ovat nyt ainakin vähän aikaa ”lasten” aterioita.

Mieleen tulee, että jos tämä ruokahaluttomuus nyt jatkuu, niin luulisin mahalaukkuni supistuvan, mikä olisi kyllä hyvä asia. Televisiosarjassa Hengenvaarallisesti lihava esitellään aina kirurgin irtileikkaamaa mahakaistaletta ja kerrotaan, että nyt merkittävästi lihava ei enää pysty syömään liikaa, koska vatsa täyttyy pikaisesti.

Voihan olla, että jossain vaiheessa ottaa korkojen kanssa takaisin, mitä on jäänyt syömättä, mutta toivottavasti ei. Syön kuitenkin ihan kohtuullisen terveellisesti, mutta myönnän, että olen kyllä syönyt liikaa. Nyt ruokahalu on heilahtanut ainakin hetkeksi toiseen ääripäähän, ja tämänkin vaikutuksen näkee sitten helmikuun punnituksessa.

Tämä vähäinen ruokahalu saa kyllä miettimään, että mikä aiheuttaa nälän ja toisaalta, miksi nyt en juuri ole nälkäinen. Tiistain vastaisena yönä koin hetken aikaa nälkää, ja ehdin miettiä, että nousisinko juomaan pienen määrän rasvatonta maitoa, mutta sitten nukahdin.

Jos tämän kokemuksen saisi venymään ja jatkumaan, niin laihtuminen olisi lastenleikkiä. Kiintoisaa!

Tavoitteeni on lisäksi ollut syödä kaikki ateriat ruokapöydän ääressä. Melkein olen onnistunut, mutta viime viikon torstai-iltana aivan tein ihan jyvistä lähtien popcorneja, ja söin ne ajatuksissani televisiota katsellen. Vasta jälkikäteen tajusin, että pieleen meni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.