Ylen juttu aktiivisuusmittarista

Hiljattain Ylen sivuilla oli juttu Toimittaja testasi fitnessmittarin… , ja tietenkin juttu kiinnosti, sillä minulla on samanlainen mittari. Kuvista näen, että toimittaja on hoikka ja hyväkuntoinen, minä taas kaukana siitä.

Passiivisuusleimojen saannin voi välttää, kun sen 55 minuutin passiivisuuden jälkeen huomaa pienen varoitustärinän, mutta nousee seuraavan viiden minuutin aikana ylös. Minusta passiivisuusleima on ihan hyvä toiminto, sillä on hyvä välillä havahtua liikkumaan.

En jaksa itse latailla laitettani enkä toisaalta ole niin kiinnostunut, joten en pidä sykeseurantaa jatkuvasti päällä. Huomasin jutusta toimittajan laittaneen harjoituksen työmatkalle, ja teen samaa itsekin. Helpommin saa aktiivisuusprosentteja kun syke tulee seuratuksi.

Olen tänä syksynä kävellyt paljon enemmän rappusia töissä kuin aiemmin, ja mielestäni aktiivisuusmittari on osaltaan ollut tähän vaikuttamassa. Voi olla, että olen vähän paremmassa kunnossa kuin viime syksynä, joten koen laitteen hyödylliseksi.

Minä en seuraa untani, sillä arvelen nukkuvani yleensä riittävästi. Lisäksi unen seuraamista varten pitäisi laitetta pitää ranteessa jatkuvasti, mutta olen jo rannekellon kanssa aikoinaan oppinut ottamaan se heti eteisessä pois ranteestani. Vain aktiivisuusprosentin nostamiseksi olen pitänyt laitetta vielä kotona ranteessani.

Nythän saan 100 % aktiivisuuden kasaan helpommin, sillä madalsin maksimisykettä, joten minun 100 % aktiivisuuteni on varmasti vähemmän kuin toimittajalla. Toisaalta jostain pitää aloittaa. Minusta olisi mukavaa, jos voisi itse asettaa aktiivisuustavoitteen, ja vielä niin, että voisi laittaa stressiaikoina tavoitteen matalammaksi.

Juttua seuranneessa keskustelussa toisaalta hämmästeltiin, miksi tarvitsee käyttää kaikenlaisia härpäkkeitä mutta osa kiitteli lisääntynyttä aktiivisuutta.

ps. Luulin laihtuneeni, mutta painoa oli tullut 100 grammaa lisää kuukaudessa. Toki parempi, että on tullut vain 100 grammaa, mutta -huokaus- olisi mukava oikeasti laihtua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.