Enkeli ja kastemato

Nämä vinkit ovat pikkuohjeita pikkuvaivoihin, enkä siis todellakaan kuvittele olevani liikunta-alan ammattilainen tai fysioterapeutti. Kyllähän amatöörikokillakin voi olla joku hyvä resepti, vaikka toki ammattilaisten tekemät ateriat yleensä ovat parempia. Vakavissa vaivoissa kannattaa kääntyä fysioterapeutin tai lääkärin puoleen.

Viime kesänä minua kiusasivat yläselän pienet kivut lapaluiden välissä paljolti erilaisten hääräämisten takia. Tänä kesänä arvelen hääränneeni vähintään saman verran, mutta kivut ovat olleet lähes poissa. Arvelen, että minua ovat auttaneet seuraavat liikkeet, jotka olen nimennyt ”enkeli” ja ”kastemato”,

Enkeli-liikkeen teen aamuisin mietiskellessäni, ja vedän siis vain kädet taakse ehkä minuutiksi. Tuntuu että se vahvistaa lapaluiden väliä.

lapaluiden väli vahvistuu kun vetää kädet taakse

Tätä toista liikettä ”kastemato” teen kyllä yleensä havahtuessani yöllä unesta tai istuttuani pitkään samassa asennossa. Ajatuksena on, että hetken kiemurtelen kuin kastemato. Vatsatanssia osaavat tietävät liikkeen ”kameli”, ja tämä on ”kameli” istuessa tai kyljellä maatessa.

Olen yhä vakuuttuneempi siitä, että ihminen ei kestä liikkumattomuutta. Pienetkin minuutin tai pari kestävät liikkumiset tuntuvat tekevän hyvää ja estävän kipuja, mitä samaa olen pohtinut Liikettä niveliin -postauksessa. Samoja polvien heilutteluja teen edelleenkin.

Pientä liikuntaa saan myös painavasta hulavanteesta, jonka ostin jo viitisen vuotta sitten Tuijan suosituksesta. Välillä hulavanne on ollut pitkäänkin palasina kaapissa, mutta tänä kesänä taas kasasin sen.

Täysin epäsäännöllisesti ja ilman mitään suunnitelmaa aina välillä kokeilen pyöräytellä sitä muutaman minuutin. Kyljet ovat välillä olleet vähän kipeähköt, mikä on tainnut tulla nimenomaan hulavanteen pyöräyttelystä.

Harjoittelusta huolimatta en pitkään saanut kuin korkeintaan kolme kertaa vanteen pyörähtämään ennen sen putoamista. Oletin, että vatsatanssin harrastaminen aikoinaan olisi auttanut, mutta ei nähtäväsi minun kohdallani.

Perjantaina sain pyöräytettyä hulavannetta yhtäjaksoisesti 18 kertaa, joka on minun tähänastinen ennätykseni. Tuntuu mukavalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.