Aikanaan

Aamulla kylpyhuoneessa näen kuivumassa olevaa pyykkiä. Aiemmin säntäsin taittelemaan niitä, mutta nyt sanon mielessäni ”Aikanaan”, sen jälkeen teen aamutoimet ja vasta aamiaisen syötyäni hoidan työn.

On helpointa hoitaa töitä, kun on valmistautunut tekemiseen. Aamiainen ja ylipäänsä itsestään perushuolenpito antaa puhtia, mutta monasti lisäksi pitää kerätä tarvittavat tiedot, taidot ja välineet.

Lisäksi kannattaa miettiä, että onko nyt oikea ajankohta. Jos muut asiat kuormittavat jo valmiiksi, ei kannata enää suurentaa omaa taakkaansa. Aina ei voi valita, mutta jos on mahdollista, niin kannattaa siirtää jokin työ helpompaan hetkeen.

Minulle sana ”aikanaan” tarkoittaa, että joka asialle ja tehtävälle on oma aikansa, mutta se ei välttämättä ole juuri nyt. Aloin tänä keväänä ensin käyttää sanaa ”kerkiää”, sitten se muuttui muotoon ”ehtii” mutta pidän eniten sanasta ”aikanaan”. Lisäksi jos et ole uskonnolle allerginen, voit kurkata linkin, jossa myös kerrotaan määräajoista.

Helmikuisessa Kirkko ja kaupunki -lehdessä oli myös kaunis kirjoitus Harras hetki hiihtämisestä ja mietiskelystä:

”Luonto tietää, miten se toimii. Samalla tavalla kuin meren aallot lyövät rantaan, kaikki asiat ja tapahtumat tulevat elämään juuri oikealla hetkellä ja sellaisella voimakkuudella kuin on tarkoitus.”

Toisaalta henkiset prosessit kuten vaikka surusta toipuminen voi viedä hämmästyttävän pitkän aikaa, varsinkin jo sureminen on aikoinaan jäänyt kesken.  Koen myös, että laihtuminen ja varsinkin laihempana pysyminen on paljon muuta kuin ruokailutottumusten muutosta.

Huomaan myös, että monasti olen innostunut jostain asiasta, mutta kuitenkaan paino ei ole muuttunut. Edelleenkin mietiskelen lähes päivittäin, ja toki koen, että keskittymiskykyni on parantunut, mutta paino ei ole kyllä muuttunut.

Olen kirjoittanut tätä blogia noin kaksi ja puoli vuotta, ja vasta nyt minusta alkaa tuntua, että alan ymmärtää omaa lihavuuttani ja sen taustaa. Joissain postauksissa esittämiäni mielipiteitä painottaisin nykyään hieman eri tavalla, mutta monet perusideat ovat pysyneet ennallaan. Ehkäpä pitäisi kirjoittaa postaus tyyliin ”Ajatukseni lihavuudesta nyt”, ja se on tulossa – aikanaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.