Mikä on hankalaa

Tiistaina ostin pöytätuulettimen, kun se sopivasti sattui eteeni kaupassa. Laatikko oli vain hieman suurempi kuin roottoria suojaava ristikko, joten osat olivat erillisiä ja laite piti kasata.

Ensinnäkin yksi alustassa olevista rei’istä oli liian pieni, ja aikaa kului, ennen kuin tajusin sen estävän laitteen liittämistä alustaan. Suurensin linkkuveitsellä muovissa olevaa reikää, jonka jälkeen laite napsahti paikoilleen.

Seuraavaksi ongelmaksi muodostui saada roottori akselille, sillä akselin päässä oli tulppa. Oman aikansa vei oivaltaa, että tulppa piti vääntää väärään suuntaan eli myötäpäivään auki.

Sen jälkeen oli selkeää kasata akselille ritilä, roottori, tulppa ja toinen ritilä sekä lopuksi liittää pikkuruisella pultilla ja mutterilla ritilät toisiinsa. Aikaa meni puolisen tuntia, mutta seuraavan pöytätuulettimen kasaisin viidessä minuutissa. Kasaamista helpotti, että ei ollut kiire, kuuma eikä kukaan ollut häiritsemässä.

Monasti lykkään hankalaksi kokemaani työtä, mikä osaltaan on aiheuttanut työlistani pidentymisen. Vähänkin väsyneenä visusti vetäydyn tehtävistä, jotka voivat jäädä kesken tai epäonnistua. Ongelma on siinä, että vaikka aikaa on, niin haastavaa tai hankalaa tehtävää jaksaa tehdä vain vähän aikaa.

Näin kirjoittaessani alan ajatella, että minun pitäisi rajata selkeämmin tavoitteet mutta myös hyväksyä, että kaikkea ei tarvitse eikä kannata hioa loputtomiin.

Tänään tein kollegoilleni tiivistelmää, mihin saisi kyllä uhrattua aikaa hyvinkin paljon. Päätin kohdentaa tänään kaksi erillistä tuntia, mikä tuntui sopivalta, sillä sain samalla kerrata omaa oppimaani. Tiistaina jatkan vielä pari tuntia, sillä tarkoitus on vain esittää tämänhetkinen tilanne. Koen että tämä suunnitelma oli toimiva.

Lisäksi taitaa olla, että olen monasti liian optimistinen tarvittavan ajan suhteen. Aloin hiljattain merkitä #-merkillä työlokiini ne päivät, jolloin olen saanut kaiken suunnittelemani tehtyä. Viimeisen kymmenen työpäivän aikana olen saanut kaksi kertaa tehtyä kaiken sen, minkä suunnittelin. Joten olisi järkevää pienentää tavoitteita, eikä kaikkea todellakaan tarvitsisi tehdä.

Lukija saattaa ajatella, että oman työtavan pohtiminen on aika kaukana laihduttamisesta. Minä ajattelen, että jos työskentelisin järkevästi ja innostuneesti, niin halu lösähtää sohvalle pahimmillaan karkkipussin kanssa vähenisi merkittävästi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.