Polven venyttämisestä

Olen nyt helmikuun lopusta alkaen istunut mietiskellessä saunajakkaralla, joka on ensimmäisenä vasemmalla. Toki mietin uskonnollista lausetta, mutta samalla olen myös venyttänyt varsinkin vasenta polveani. Tavoitteeni on päästä istumaan rukousjakkaralla, joka on äärimmäisenä oikealla.

Jo aiemmin talvella sain ajatuksen, että pikku hiljaa venyttelisin polveani alla olevan kuvan mukaan. Vasemmanpuoleisin istuin on saunajakkara, keskellä steppilauta ja oikealla rukousjakkara. Tällä hetkellä tosiaan istun saunajakkaralla, jossa välillä mietiskellessä siirrän jalat lähemmäksi, ja saan venytyksen kiristettyä. Jos venytys tuntuu kipeältä, riittää jalkapöydän puolen sentin siirtäminen ulospäin siihen, että kipu lakkaa, mutta  venytys edelleen tuntuu.

Saunajakkaran korkeus on 35 cm, steppilaudan saa 10-25 cm korkeuteen ja rukousjakkaran korkeus on 24-21 cm. Olen ostanut rukousjakkaran jo 2012 Heponiemestä, mutta vasen polveni on ollut vuosikymmeniä jäykkä, enkä pysty istumaan rukousjakkaralla ainakaan vielä.

Olen haaveillut pitkään, että pystyisin polvistumaan. Olen toivonut sitä paitsi rukousjakkaralla istumisen takia myös aikoinaan vatsatanssin koreografioiden takia, mutta en ole saanut venytettyä polveani. Keväällä 2017 oikea polveni kipuili, jonka vuoksi kävin työterveyslääkärillä, fysioterapeutilla ja ortopedillä. Samalla kysyin mahdollisuudesta saada vasen polvi venymään riittävästi polvistumiseen.

Työterveyslääkäri ja fysioterapeutti pitivät mahdottomana saada polvea venymään, mutta yllättäen ortopedi piti sitä mahdollisena. Ortopedi myös näytti alla olevan liikkeen.

Tässä siis seisotaan toisen jalan varassa, ja painetaan venytettävää polvea tukea vasten. Ortopedin mukaan polvi en mene tällaisesta rikki, mutta hyvähän sellaisen sutjakan miehen oli venyttää polveaan. Minä en ole ylipainokilojeni kanssa uskaltanut, sillä olen pelännyt polven kipeytymistä.

Pientä kipeytymistä on nyt välillä tullut, mutta varovaisesti ja sitkeästi venytellen tuntuu polven liikerata kasvavan. Saa nähdä onnistunko istumaan rukousjakkaralla jonain päivänä, mutta mitään aikataulua en ole itselleni asettanut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.