Mietiskelyaikoja

Aloitin mietiskelyn omalla tavallani retriitin jälkeen maanantaina 4.2.2019. En halunnut pakottaa itseäni olemaan paikallani esimerkiksi kahtakymmentä minuuttia, vaan otin aikaa siitä, kauanko tuntui luontevalta mietiskellä.

Taulukossa ei näy ensimmäinen aika 10 minuuttia, sillä seuraavana päivänä nukahdin sohvalle, ja ”aika” oli 50 minuuttia, jonka jätin tästä taulukosta pois. Vasta maaliskuun puoliväliin aikaan mietiskelyaika oli kasvanut pariinkymmeneen minuuttiin. Sen jälkeen olen paitsi mitannut aikaa myös laittanut ajastimen päälle 30 minuutin ajaksi.

Toinen katkos janassa näkyy 23.3, jolloin aikataulusähläysten takia mietiskelyyn jäi aikaa vain kaksi minuuttia.

Vihreä nuoli 4.-13.2.2019 kuvaa sitä aikaa, kun vain istuskelin sohvalla silmät auki ja saatoin katsella maisemaa. Sinisen nuolen aikana 14.-26.2. istuin sohvalla tai tuolissa, mutta silmät kiinni. Sen jälkeen siirryin istumaan saunajakkaralle, joka sopii minun kankeille polvilleni paremmin kuin rukousjakkara.

Luontevasti mietiskelyyn kuluva aika on pikku hiljaa kasvanut, ja nyt olen muutaman kerran mietiskellyt 30 minuuttia. Mietiskely tällä omalla tavallani tuntuu rauhoittavan minua ja toisaalta antavan keskittymiskykyä.

Ainoa pieni ”harmi” on, että en enää jaksa katsoa televisiota. Aikoinaan saatoin katsoa televisiota kolmisen tuntia päivässä, mutta nykyään todella herkästi televisio napsahtaa kiinni. Mietiskelyyn menee tällä hetkellä aikaa puolisen tuntia, mutta koska television katselu nykyään jää ehkä tuntiin, niin yllättäen päivissä on puolisentoista tuntia lisää pituutta kaikenlaiseen kiinnostavaan.

Olen nyt mietiskellyt aamuisin, mikä sopii aamuvirkulle luonteelleni. Olen kyllä ajatellut, että voisin lisäksi alkaa mietiskellä illalla töiden jälkeen, mutta sitä kokeilen ehkä vapun jälkeen.

Lisäksi tarkoitukseni on pidentää aikaa aamulla mietiskellessä. Ajatukseni on, että vapun aikoihin myös siirrän ensin ajastinta 40 minuuttiin, seuraavaksi 50 minuuttiin ja lopuksi tuntiin. Minua viehättää tällä hetkellä ajatus, että mietiskelisin päivittäin tunnin aamulla ja illalla, mutta katsotaan, kuinka käy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.