Yksinäinen laihtuja

Edellisessä postauksessa Kadonneen motivaation metsästys vähän varkain pohdin laihtumisen yksinäisyyttä, jota aihetta tässä hieman lavennan.

Nyt jokainen laihduttaja hakkaa tahollaan päätään seinään. Samaan aikaan ropisee enemmän tai vähemmän toimivia ohjeita, ja minua ne lähinnä ärsyttävät.

Olen vuosia sitten käynyt laihdutukseen liittyvillä keskustelupalstoilla, joissa kirjoittelivat nutraajista karppaajiin ja ties minkä tyyli- tai aatesuunnan laihduttajat. Vaikka henki oli useimmilla palstoilla hyvä, niin näppituntumaksi jäi, että moni laihtui vain vähäksi aikaa tai kirjoittaja vain katosi.

Keskustelupalsta on toki hyvä tapa saada edes jonkinlainen yhteys toisiin ihmisiin, mutta mielestäni kasvokkain keskustelu on parempi tapa. Oma piskuinen laihdutusporukkamme oli minulle tärkeä, ja vieläkin pidämme yhteyttä. Olemme hyvin erilaisia, mutta kiinnostus laihtumiseen on yhteinen asia.

Pidän vertaistuesta, jolloin kaikki ovat samalla viivalla. Asiantuntija viestii monesti ylhäältä alas, ja vieläkin muistan puistatuksella joitain tapaamisia lääkäreiden tai terveydenhoitajien kanssa. Aikoinaan kävin Painonvartijoissa, jossa konsultti oli itse laihtunut, mutta teemalliset luennot eivät kuitenkaan olleet vertaisviestintää.

Koen olevani laihtuessa yksin, jossa toki on se hyvä puoli, että saan toimia haluamallani tavalla. Ihmisillä on kuitenkin niin erilaisia näkemyksiä asiasta, ja pahimmillaan jotkut esittävät kärjekkäästi oman mielipiteensä. Ongelma on myös ne normaalipainoiset, jotka luulevat tietävänsä, miten laihtua, vaikka merkittävä painonpudotus on eri asia.

Olisi hyvä, jos löytyisi samanhenkisiä laihtumista haluavia ihmisiä, jotka suvaitsevat erilaisia näkemyksiä. Olisi ympäristö, jossa kokisi tulevansa kuulluksi ja jossa löytäisi itselleen sopivan reitin.

Olisi myös hyvä, jos myös epäonnistuneet laihtumisyritykset analysoitaisiin. Selvitettäisiin, että miksi tämä menetelmä ei sopinut tälle henkilölle, ja mikä meni pieleen kuin lentoturmatutkinnassa. Olisi todella hyvä tietää, että jos vaikka joukko ihmisiä olisi yrittänyt tapaa Y, ja heistä vain muutama onnistuisi, niin menetelmää olisi itse turha kokeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.