Mietiskelyn harjoittelua

Helmikuun alun retriitissä oli mietiskelyä, ja nyt kokeilen, sopisiko se minulle.

Olen siitä asti aamuisin aina taijin jälkeen istunut tuolissa kädet polvilla. Aluksi olin silmät auki, mutta nyt viikon verran olen pitänyt silmiäni kiinni. Pisin oikea istuntoni on ollut vasta 15 minuuttia, ja tänä aamuna pääsin vain 9 minuuttiin.

Tiedän että monet laittavat kellon soimaan tietyn ajan päästä, mutta haluan kasvattaa aikaa oman tahtiini. Tavoitteeni on aluksi puoli tuntia, ja ehkä joskus pystyn mietiskelemään tunnin.

Käytän uskonnollista lausetta, jota toistelen mielessäni. Koska olen laulanut tätä lausetta Heponiemessä, kuulen lauseen mielessäni ajoittain laulettuna. Se voi kuulostaa hokemiselta, mutta minusta se on toisteisen rauhoittavaa. Lause lauseelta arjen huolet etääntyvät, ja saan tilaa itselleni.

Varmaankaan mietiskelyn aikana ei ole tarkoitus muistaa tekemättömiä asioita, mutta valitettavasti sitäkin välillä ilmenee.

Saan mietiskelystä rentoa oloa, joka miellyttää. Varmasti jossain luetellaan mietiskelyn monet hyödyt, mutta minulle riittää aluksi vain turvallinen ja rento olo.

p.s. Eilen jäi postaamatta, sillä sain kaksi madetta ja ohjeen katsoa netistä mateen nylkemisohjeen. Sain tehtyä itse elämäni ensimmäisen madesopan, ja ihan kohtuullista siitä tuli. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.