Aika nostaa malja

Tänään oli aika nostaa malja, ja pidin seuraavan puheen:

”Työtoverit, kahvikaverit ja muut paikalle eksyneet!

Olen saanut luvan Erjalta tarjota teille kuohuviiniä. Alkoholittomana vaihtoehtona on Iso-Hiiden Kartanon vadelmakuohujuoma, jota on ensi kesänä taas myytävänä tilalla.

Lihavuus on minulle ongelma, vaikka jo vuosia olin

  • syönyt runsaan aamiaisen
  • syönyt ainakin 200 g päivässä kasviksia ja hedelmiä
  • käynyt vatsatanssitunneilla ja kävellyt kymmenisen kilometriä viikossa

Silti painoni on tällä vuosituhannella pysynyt yli 86 kilon käväisten jopa 94 kilossa. Kolme vuotta sitten hiihtolomaa edeltävänä perjantaina (14.2.2014) nostimme maljat, koska painoni alitti 86 kilon ensimmäistä kertaa tällä vuosituhannella.Pyrin edelleen elämään terveellisesti. Syön 30 g pähkinöitä ja jopa puoli kiloa kasviksia päivässä. Suurin muutos kolmessa vuodessa on se, että makeanhimoni on merkittävästi pienentynyt, ja voin syödä samaa suklaalevyä pari kuukautta. Hiljattain aloin myös kirjoittaa blogia mimir.fi, jossa kerron ajatuksiani laihtumista laajemmin.

Tiistaina 14.2.1017 painoin 79,5 kg. Toivottavasti laihtuminen jatkuu, mutta olen kiitollinen jokaisesta laihtumastani kilosta.

Kohottakaamme maljamme elämälle ja ennätyksille!”

Parikymmentä ihmistä kävi juomassa lasillisen. Muutamalle tuli myös kerrottua  taustaa omasta tilanteestani: miten 57 kiloinen nainen elämän heittäessä pahimmillaan lihoo 94 kiloiseksi.

Minulle on iso juttu kertoa avoimesti painolukemani. Olen lihava jo aivan painoindeksinkin perusteella, sillä se on yhä yli 30. Painon kertominen avoimesti kiloina on kuin ulostulo kaapista. Seuraava tavoitteeni on saada painoindeksi alle 30:n, jolloin siirryn terveydenhoidon terminologiassa lihavasta ylipainoiseksi.

Aikoinaan opiskeluni vauhdittuivat sen jälkeen, kun aloin nostaa maljoja ystävättärieni kanssa saatuani tentin suoritettua. Toivon että myös tämä maljojen nosto nopeuttaisi seuraavan tavoitteen saavuttamista.

2 vastausta artikkeliin “Aika nostaa malja”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.