Dieettigeneraattori

Dieettiohjeita tuntuu riittävän joka iltapäivä- ja naistenlehteen. Varmasti siinä vaikuttaa se, että erilaiset dieetit ja laihduttaminen kiinnostavan. Saattaa myös olla, että kokee tekevänsä edes jotain, kun lukee dieettiohjetta.

Olen pohtinut laihtumiseen tarvittavia asioita muun muassa Perusjärkevää ja Kylläisyyden kimmet postauksissani. Lisäksi ravitsemuksesta saa helposti monta ohjetta esimerkiksi

  • juo vettä
  • syö proteiinia – älä kuitenkaan syö punaista lihaa
  • syö kuituja
  • syö vihanneksia
  • syö hedelmiä ja marjoa

Laihtumiseen siis voisi vaikuttaa esimerkiksi tusinan (12) verran asioita. Jos kaikki tusina ohjetta kertoisi joka kerta, mutta eri järjestyksissä, niin ohjeiden määrä saataisiin laskutoimituksella nimeltään kertoma. Luvun 12 kertoma on 479 001 600.

Jos taas poimitaan vain jotain ohjeita, vaikkapa aina 5 ohjetta tästä perustusinasta, niin mahdollisten ohjeiden määrä saadaan laskemalla kombinaatioden määrä. Jos siis poimittaisiin aina 5 ohjetta 12:sta, niin kombinaatioita saadaan 20 118 067 200.

Lisäksi voidaan lisätä jokin ominaisuus, jonka mukaan kehitettäisiin lisää ohjeita. Esimerkiksi eri horoskooppityypeille (12 kpl) voidaan laatia omat ohjeet. Vain mielikuvitus on rajana, millä perusteella voitaisiin laatia sopivia ohjeita erilaisiin julkaisuihin.

Väitän, että laihtumiseen tarvittavat muutokset ovat erilaisia eri ihmisillä. Minun ei tarvitse luopua perunalastuista tai pizzasta, sillä en juuri syö niitä. Jonkun toisen taas pitää lisätä kasvisten määrää ruokavaliossaan.

Itselle tärkeiden muutosten tekeminen järkevällä vauhdilla olisi kaikkein tärkeintä, mutta myönnän itsekin jääneeni tutkimaan erilaisia vaihtoehtoja dieeteille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.