Pohdintaa ahmisesta

Huomaan palaavani pohtimaan ahmimista aina vähän eri vinkkeleistä. Aiemmin olen jo pohtinut ahmimiseen liittyvän

Hiljattain aloin miettiä myös ahmimista nautinnon kannalta, ja muistelin toivottavasti menneitä aikoja.

Olen pystynyt syömään määriä, mitä nykyään pidän hämmentävinä, ja syöminen on aluksi tuottanut merkittävää nautintoa. Täytyy sanoa, että en koe enää niin voimakasta nautintoa esimerkiksi makeisten syömisestä.

Jos aikoinaan ensimmäinen haukkaus suklaalevystä antoi kouluarvosanalla vähintään 9½ nautinnon, niin nykyään suklaasta saan merkittävästi vähemmän nautintoa ja arvosanana se olisi 6+..8½.

Voin siis syödä suklaata muutaman palan, mutta suklaan syöminen ei enää ole samalla tavalla kiinnostavaa kuin ennen.

Säännöllinen syöminen vaikuttaa ”pilaavan” suklaasta, muista makeisista tai leivonnaisista saatavan nautinnon, sillä ei ole nälkä.  Nyt en voi olla miettimättä, että olenko syönyt harvakseltaan myös siksi, että silloin makeiset maistuvat paljon paremmille.

Muistelen myös niitä monia kertoja, jolloin olin ensin ollut dieetillä, mutta muutaman viikon päästä olin palannut vanhoihin tapoihini ahmimaan makeaa. Voi olla, että dieeteiltä saatava ravintomäärä ei riittänyt, mutta nyt lisäksi ajattelen, että kaipasin makean syömisen antamaa nautintoa. Olen melko varma, että aluksi ei makean syöminen edes ollut kovin nautinnollista, mutta äkkiä vanhat tavat palasivat.

Huomattavaa on se, että nälkäisenä mikä tahansa ruoka maistuu hyvälle, mutta se on enemmän tottumuksesta kiinni, mitä syö. Joskus hyvin nälkäisenä olen syönyt oliiviöljyä ja leipää.

Viime keskiviikkona en tyytynyt syömään jääkaappini valmiita kasvisruokia kuten haudutettua punakaalia, keitettyjä papuja tai artisokkakeittoa (kiitos Hilkka!). Vakain ottein valitsin pakastimesta mikroon kinkunloppua sulamaan, ja lisäksi kiehautin parsakaalia ja ladoin lautaselle myös muita kasviksia.

On hyvä, että mieltymykseni ovat menossa terveellisempään suuntaan.  Vanha tapa syödä ensin kunnollista ruokaa, ja vasta sen päälle herkkuja, on edelleenkin käypä tapa toimia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.